- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (18.03.2018, 14:34)
- Bianca Ciocotisan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fondatoarea Theranos, considerată al doilea Steve Jobs, amendată cu 500.000 de dolari pentru fraudă
Elizabeth Holmes, fondatoarea companiei de analize medicale Theranos, a fost amendată de Security and Exchange Commission (SEC), supraveghetoul pieţei de capital din SUA, cu 500.000 de dolari pentru o fraudă de peste 700 de milioane de dolari, relatează BBC.
Urmărește
3151 afișări
SEC a precizat că Theranos şi-a înşelat partenerii şi clienţii cu privire la tehnologia pe care o aplica, rezultatele nefiind precise, acest lucru putând pune în pericol viaţa pacienţilor şi se presupune că a folosit echipamente modificate de la terţe părţi în locul propriilor maşini pentru a procesa unele teste.
De asemenea, SEC a menţionat că reprezentanţii firmei au minţit despre previziunile privind veniturile companiei şi au cerut investitorilor aprobarea de reglementare pentru ca tehnologia sa de testare sa fie voluntară, dar în realitate aceasta nu era.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Alegeri SUA. Generaţia TikTok merge la vot. Cum influenţează reţeaua socială alegerile
-
Ion Cristoiu, despre alegerile din SUA: Trebuie să ne aşteptăm că nici Trump, nici Kamala nu vor accepta înfrângerea
-
Un influencer pro-Trump a primit 100 de dolari de la un agent rus pentru a posta un videoclip fals cu fraude electorale
„Elizabeth Holmes a venit, la vârsta de 19 ani, cu o idee prin care credea că va putea revoluţiona lumea medicală. Principala idee după care se ghida Elizabeth era utilizarea unei maşinării prin care se putea testa o varietate de boli, prin prelevarea câtorva picături de sânge din degetul unei persoane”, notează BBC. Numit „Edison”, aparatul promitea să revoluţioneze modalităţile de testare a sângelui, permiţând pacienţilor să efectueze testele în farmacii, iar rezultatele puteau fi analizate în doar câteva ore.
Elizabeth era considerată al doilea Steve Jobs prin imaginea pe care şi-o cultiva în mass-media. Purta doar plovere negre în public, devenise vegană sau ţinea discursuri motivaţionale în cadrul unor conferinţe.
Theranos planifica să perceapă mai puţin de jumătate din tarifele percepute de Medicare şi Medicaid din SUA pentru prelevarea de sânge, promiţând să producă în acest mod economii pentru Guvernul Statelor Unite în valoare de 200 de miliarde de dolari în următorii 10 ani.
Problemele au început pentru Theranos în octombrie 2015, după ce s-a descoperit, în urma unei anchete a Wall Street Journal, că „dispozitivele-minune” de testare a sângelui inventate de companie nu sunt precise, iar acest lucru era ascuns de conducerea şi angajaţii Theranos. Astfel, viaţa multor oameni putea fi pusă în pericol.
Theranos a decis, în 2016, să-şi închidă toate laboratoarele de analize medicale şi să concedieze 340 de angajaţi, care reprezentau aproximativ 40% din forţa de muncă a companiei. Compania a anunţat, atunci, că se va concentra în continuare pe dezvoltarea dispozitivelor medicale de testare a sângelui de mici dimensiuni, numite miniLab.
În martie 2015, fondatoarea şi directorul executiv al companiei, Elizabeth Holmes, reuşise să formeze un imperiu de 9 miliarde de dolari, care dezvolta şi un dispozitiv medical foarte simplu de recoltare a sângelui. La vârsta de 31 de ani, Holmes deţinea jumătate din companie şi era cea mai tânără miliardară „self-made” din SUA. Din consiliul Theranos făceau parte nume mari, precum doi foşti secretari de stat americani, George Shultz şi Henry Kissinger, mai arată BBC.
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe