- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fondul de 440 mld. euro al UE destinat stabilizării financiare a zonei euro a devenit operaţional
Fondul Uniunii Europene (UE), care poate pune la dispoziţia statelor din zona euro până la 440 de miliarde de euro pentru stabilizare financiară, a devenit operaţional, au anunţat, vineri, oficiali europeni.
Fondul de 440 mld. euro al UE destinat stabilizării financiare a zonei euro a devenit operaţional (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)
Întrucât pieţele financiare îşi revin după criza datoriilor suverane, şi chiar şi Grecia primeşte aprecieri pozitive din partea UE şi Fondului Monetar Internaţional (FMI), există speranţe că programul de sute de miliarde de euro nu va fi folosit.
Programul, numit Facilitatea Europeană de Stabilitate Financiară, a fost convenit de liderii europeni în iunie şi prevede participarea tuturor celor 27 de state membre.
Acesta a devenit operaţional miercuri, după ce Italia şi-a confirmat angajamentul de a participa prin acordarea de garanţii în caz de necesitate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Sunt mulţumit că statele zonei euro au făcut şi ultimii paşi necesari pentru a înfiinţa Facilitatea Europeană de Stabilitate Financiară. Acesta este complet operaţională acum şi poate, dacă devine necesar, să emită obligaţiuni prin intermediul autorităţilor financiare din Germania", a afirmat directorul general al fondului, Klaus Regling.
Fondul nu a primit încă rating din partea agenţiilor de evaluare financiară, esenţial pentru a determina costul la care se va împrumuta dacă va fi necesar. Analiştii se aşteaptă la un rating "AAA", la fel ca cel al Comisiei Europene.
Liderii europeni şi reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional au anunţat în iunie că vor sprijini cu până la 750 de miliarde de euro statele europene cu dificultăţi financiare. Astfel, din contribuţia UE de 500 de miliarde de euro, 440 de miliarde de euro sunt destinate ţărilor din zona euro, 60 de miliarde de euro statelor comunitare din afara uniunii monetare, în timp ce FMI va contribui cu 250 de miliarde de euro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO