Fonduri europene pentru creşterea transparenţei şi integrităţii în sistemul public

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capacitate Administrativă (AM POCA), deschide o nouă linie de finanţare, cu un buget alocat de 40.000.000 de lei. Pot obţine finanţare instituţiile publice.

Urmărește
323 afișări
Imaginea articolului Fonduri europene pentru creşterea transparenţei şi integrităţii în sistemul public

Fonduri europene pentru creşterea transparenţe şi integrităţii în sistemul public (Imagine: Andrei Spirache/ Arhiva Mediafax Foto)

Este vorba despre Axa prioritară 2 a programului - Administraţie publică şi sistem judiciar accesibile şi transparente, Obiectivul Specific 2.2: Creşterea transparenţei, eticii şi integrităţii în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice.

Cererea de proiecte nr. IP7/2017 - Sprijin pentru secretariatul tehnic al Strategiei Naţionale Anticorupţie şi măsuri privind remedierea lacunelor legislative cu privire la consilierul de etică, protecţia avertizorului în interes public şi interdicţiile post-angajare (pantouflage-ul) are drept solicitanţi eligibili următoarele entităţi publice: Ministerul Justiţiei; Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene; Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici; Ministerul Finanţelor Publice.

Odată cu lansarea cererii de proiecte, este pus la dispoziţia potenţialilor beneficiari Ghidul solicitantului cu anexele aferente.

Pentru proiectele ce urmează a fi depuse în cadrul acestei cereri de proiecte este alocată o sumă de aproximativ 40.000.000 de lei. Proiectele ce vor fi finanţate vor contribui la rezultate precum: aplicare unitară a normelor, mecanismelor şi procedurilor în materie de etică şi integritate în autorităţile şi instituţiile publice; grad crescut de implementare a măsurilor referitoare la prevenirea corupţiei şi a indicatorilor de evaluare în autorităţile şi instituţiile publice; grad crescut de conştientizare a corupţiei atât în rândul cetăţenilor, cât şi al personalului din administraţia publică.

Termenul limită de depunere a fişelor de proiect, în cadrul acestei cereri de proiecte, este 20 februarie 2017. Pentru cererile de finanţare ce derivă din fişele de proiect agreate de AM POCA, termenul de depunere este 15 martie 2017.

POCA 2014-2020 este cofinanţat din Fondul Social European (FSE) - obiectivul tematic nr. 11-Consolidarea capacităţii instituţionale a autorităţilor publice şi a părţilor interesate şi eficienţa administraţiei publice. Gestionat de MDRAPFE, în calitate de Autoritate de Management, POCA reprezintă continuarea Programului Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative (PODCA) 2007-2013.

Programul finanţează proiecte ale administraţiei publice care urmăresc crearea unei administraţii moderne, eficiente, servicii publice competitive, investiţii şi reglementări de calitate, proceduri clare, simple şi predictibile de funcţionare şi profesionalizarea funcţionarilor publici, contribuind astfel la implementarea măsurilor de reformă şi la atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici