- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (27.01.2014, 16:50)
- Adrian Dumitrache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fondurile de pensii pot investi circa 500 de milioane euro în oferte publice de acţiuni şi obligaţiuni
Fondurile de pensii private vor dispune de aproximativ 500 milioane de euro, în următorii doi ani, pentru a participa la oferte publice de acţiuni şi obligaţiuni corporative, a declarat directorul general al ING Pensii, Raluca Ţintoiu, la un eveniment de specialitate.
Urmărește
150 afișări
Fondurile de pensii pot investi circa 500 de milioane euro în oferte publice de acţiuni şi obligaţiuni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"La nivelul anului 2013, fondurile de pensii private au investit circa 125 milioane de euro pe Bursa de Valori Bucureşti (...). Aproape toţi banii alocaţi cumpărărilor de acţiuni au intrat pe bursa de valori, alocările în acţiuni străine fiind minime", a spus Ţintoiu.
Fondurile de pensii obligatorii (Pilonul II) au înregistrat anul trecut un randament mediu de 11,75%, cel mai bun din ultimii trei ani, şi au ajuns la active nete totale de 13,94 miliarde de lei (3,1 miliarde de euro) în decembrie 2013, potrivit datelor asociaţiei de profil (APAPR).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
La nivelul anului 2012, randamentul mediu a atins 10,5%, iar activele nete cumulau 9,64 miliarde de lei (2,18 miliarde de euro).
În cursul anului trecut, activele administrate de fondurile de pensii de Pilon II au crescut cu aproape 45%, evoluţie peste aşteptările industriei, determinată în principal de rezultatele investiţionale foarte bune.
Fondurile de pensii facultative (Pilonul III) au înregistrat anul trecut un randament mediu de 11,33%, cel mai bun din ultimii trei ani, şi au ajuns la active nete totale de 811 milioane de lei (184 milioane de euro) în decembrie 2013, potrivit datelor asociaţiei de profil, APAPR.
Anul trecut, activele administrate de fondurile de pensii de Pilon III au crescut cu peste 35%.
Ţintoiu a estimat că Pilonul II va ajunge la finele acestui an la active nete de 18,1 miliarde de lei, iar numărul clienţilor va atinge la 6,25 milioane, cu 3,5% mai mult faţă de anul precedent.
"Pe Pilonul III anticipez că numărul participanţilor va creşte cu 5,5%, la 330.000, iar activele fondurilor să ajungă la 1,05 miliarde de lei", a spus reprezentantul ING Pensii.
Ea a adăugat că se aşteaptă ca proiectul de lege privind plata pensiilor private să fie adoptat şi, în urma discuţiilor cu autoritatea de reglementare, să fie puse în aplicare o serie de măsuri pentru revigorarea Pilonul III, reducerea costurilor de funcţionare ale administratorilor şi relaxarea unor restricţii investiţionale impuse acestora.
Fondurile de pensii private facultative au început să funcţioneze efectiv în luna mai 2007, iar un an mai târziu cele de pe Pilonul II.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe