Fondurile de pensii private Pilon II, active record de 30 de mld euro da la înfiinţarea sistemului

Cele şapte fonduri de pensii private Pilon II din România, la care 8,2 milioane de salariaţi sunt participanţi cu o parte din venitul brut lunar pentru econonomisirea privată a economiilor de bătrâneţe, au ajuns la active record de 30 miliarde de euro, potrivit Asociaţiei Pensiilor Private (APAPR).

Urmărește
106 afișări
Imaginea articolului Fondurile de pensii private Pilon II, active record de 30 de mld euro da la înfiinţarea sistemului

Fondurile de pensii private Pilon II, active record de 30 de mld euro da la înfiinţarea sistemului

„APAPR anunţă lansarea unei noi campanii naţionale de informare privind Pilonul 2 de pensii private obligatorii: <Lucrurile bune au nevoie de timp să crească>. La fel ca o pădure, Pilonul 2 creşte sănătos încă din 2008, ajungând astăzi la active nete administrate în valoare de 150 mld. RON (30 mld. EUR), dintre care aproape o treime reprezintă câştigul net adus de investiţii”.

Asociaţia menţionează că site-ul de campanie este www.pilonul2.ro , unde românii pot să îşi verifice foarte simplu şi rapid apartenenţa la un fond de pensii private, precum şi valoarea contului personal. În prezent, doar unul din opt români este conectat digital la Pilonul 2, verificandu-şi online contul de pensie privată. Campania este derulată împreună cu agenţia parteneră Rogalski Damaschin PR, debutează astăzi şi se va desfăşura pe TV şi online până la finele lunii noiembrie 2024, scrie Ziarul Financiar.

La Pilonul 2 sunt înscrişi 8,2 milioane de români, adică marea majoritate a populaţiei active a ţării, dintre care jumătate (peste 4 milioane) contribuie regulat, lună de lună. Banii din Pilonul 2 sunt al doilea cel mai valoros activ financiar al populaţiei, după depozitele bancare. Pentru cea mai mare parte a populaţiei, Pilonul 2 reprezintă de altfel singura sursa de acumulare financiară pe termen lung, în special în cazul românilor cu venituri mici, care au dificultăţi să economisească prin alte instrumente.

APAPR a sărbătorit în vara acestui an 20 de ani de activitate, fiind înfiinţată odată cu adoptarea Legii 411/2004 care guvernează Pilonul 2 de pensii private.

Pentru a marca acest moment de maturizare instituţională, APAPR va organiza la Bucureşti, în aprilie 2025, lucrările bi-anuale ale Adunării Generale a Membrilor PensionsEurope, organizaţia-umbrelă la nivel european a asociaţiilor de fonduri de pensii de pe continent. Împreună, fondurile de pensii private ale membrilor PensionsEurope gestionează active în valoare de aproape 5 trilioane de euro în beneficiul a 90 de milioane de cetăţeni europeni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici