- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (18.10.2011, 12:03)
- Adrian Dumitrache - Mediafax ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FORUM ZF DIGITAL - Tudor, IBM: România are câteva atuuri care încă menţin interesul investitorilor străini din zona IT&C
România are câteva atuuri, printre care costul relativ scăzut al forţei de muncă, care încă menţin interesul investitorilor străini pentru această piaţă, a declarat, marţi, directorul IBM Europa de Sud şi de Est, Mihai Tudor, la forumul ZF Digital '11.
Urmărește
229 afișări
FORUM ZF DIGITAL - Tudor, IBM: România are câteva atuuri care încă menţin interesul investitorilor străini din zona IT&C (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Alături de Bulgaria, România rămâne competitivă în lupta atragerii de investitori puternici din domeniul IT&C, în raport cu alte state din zonă, cum ar fi Slovenia sau Croaţia. Atuurile noastre sunt buna pregătire a forţei de muncă, capabilităţile în privinţa limbilor străine, precum şi costul forţei de muncă, relativ scăzut", a spus Tudor la forumul ZF Digital '11.
El a adăugat că, pe termen mediu şi lung, România nu trebuie să rămână ancorată în aceste atuuri, ci trebuie să devină inovativă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
"Gradul de inovare din România este redus, noi importăm aproape tot în domeniul IT&C. România trebuie să devină inovativă, să facă pasul în această direcţie, să dezvolte produse şi aplicaţii inovative, care, ulterior, să fie exportate. De asemenea, România trebuie să ia măsuri în domeniul educaţiei pentru a spijini şi susţine inovaţia", a spus reprezentantul IBM.
El s-a arătat optimist în privinţa dezvoltării industriei IT&C locale şi, implicit, a economiei României în următorii ani.
"Cred că sectorul IT&C este o forţă esenţială pentru progresul societăţii, tot ce ţine de stilul nostru de viaţă actual are legătură cu acest sector", a spus Tudor.
Reprezentantul IBM a afirmat că oraşele vor fi "motorul" cererii în domeniul IT&C.
"Acum 200 de ani doar Londra şi Beijing aveau peste un milion de locuitori, acum sunt foarte multe, practic 50% din populaţia lumii locuieşte în oraşe. Deci, pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă, oraşele trebuie să apeleze la soluţiile IT&C", a arătat Tudor.
El a menţionat că, în urmă cu o lună, reprezentanţii IBM şi ai Primăriei Bucureştiului s-au întâlnit şi, în urma discuţiilor, compania a propus dezvoltarea unui parc tehnologic pentru atragerea "cremei" jucătorilor din acest domeniu.
"Cu astfel de proiecte, pot fi atraşi jucători importanţi din acest domeniu pentru a-şi desfăşura aici activitatea", a mai spus Tudor.
Înfiinţată în 1995, IBM România a consemnat anul trecut o cifră de afaceri de 227,02 milioane de lei (53,4 milioane euro), de la 216,6 milioane de lei în 2009, şi avea peste 660 de angajaţi.
IBM este cel mai mare furnizor internaţional de servicii IT.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe