FOTO, REPORTAJ Grădiniţe, hoteluri şi cursuri de dresaj pentru animalele de companie la Pet Expo. Şi preţuri

Grădiniţa pentru animalul de companie este noutatea Pet Expo, manifestare ce are loc în această perioadă în Capitală. Mai pot fi găsite informaţii despre grădiniţe, hoteluri şi cursuri de dresaj pentru animalele de companie, dar şi accesorii, articole de îmbrăcăminte şi hrană.

Urmărește
1269 afișări
Imaginea articolului FOTO, REPORTAJ Grădiniţe, hoteluri şi cursuri de dresaj pentru animalele de companie la Pet Expo. Şi preţuri

FOCUS: Grădiniţe, hoteluri şi cursuri de dresaj pentru animalele de companie la Pet Expo. Şi preţuri

FOTO ÎN ARTICOL

În grădiniţe animalele sunt îngrijite şi supravegheate cât timp proprietarii sunt la serviciu, preţul începând de la 30 de lei pe zi, la care se poate adăuga costul de transport, dacă animalul trebuie luat şi adus de la casa proprietarului. „Avantajul este că animalele nu rămân singure, iar proprietarii nu au daune prin casă”, precizează Ionuţ Doescu, director medical al Marco Vet, spital, hotel pentru animale şi şcoală de dresaj.

Animalele de companie pot beneficia, de asemenea, de cazare la hotel atunci când proprietarii lipsesc de acasă o perioadă mai îndelungată. Preţul serviciului hotelier variază în funcţie de sezon şi de alegerea unei camere web prin care animalul poate fi supravegheat. Spre exemplu, cea mai simplă cameră costă în extrasezon 65 de lei şi în sezon 75 de lei, iar camera cu webcam costă 85 de lei, respectiv 95 de lei. „În lunile în care este sezon, spre exemplu vara sau iarna, toate camerele sunt rezervate. Totalul e în jur de 86 de camere, care în sezon sunt date chiar cu o lună înainte”, spune Robert Caraman, instructor dresaj şi manager general al Ringstar Club.

În materie de dresaj, există mai multe modalităţi prin care dresorii pot lucra cu animalele de companie. Există grupe comune, unde mai mulţi proprietari de căţei vin cu animalele şi sunt coordonaţi de un instructor şi de un asistent. Preţul este de 200 de euro pe lună, iar cursurile durează două luni, timp în care se vor face câte două lecţii pe săptămână, de la ora 20.

Există şi şedinţe individuale, în care proprietarul primeşte consiliere personalizată, timp de 10 şedinţe, care costă 500 de euro.

Pentru dresajul cu pensiune, cazarea se face în Pet Hotel, durează 30 de zile şi costă 900 de euro. „Se adresează în principal căţeilor cu probleme mai deosebite, care necesită acest tip de dresaj, celor din alte localităţi sau celor care leagă educaţia căţelului cu o vacanţă prelungită a lor”, explică Caraman.

Pentru hrana animalelor, sumele pe care oamenii le plătesc diferă în funcţie de talia animalului. Spre exemplu, pentru o pisică de talie medie, care consumă aproximativ 100 de grame de hrană uscată pe zi, proprietarul ajunge să cumpere lunar 3 kilograme, iar preţul unui kilogram costă între 25 şi 30 de lei. Astfel, proprietarul ajunge să plătească în jur de 90 de lei pentru hrana uscată a pisicii, la care se poate adăuga şi hrana umedă.

În cazul câinilor, un kilogram de mâncare de calitate costă între 20 şi 40 de lei. Pentru un câine de talie mică, de până în 10 kilograme, proprietarul poate fi nevoit să cumpere aproximativ două kilograme. La un câine de talie mare, de peste 25 de kilograme, se poate cheltui chiar şi 200 de lei, susţine Anca Ivan, specialist Animax, reţea de magazine petshop.

La capitolul haine, proprietarii de animale pot cheltui între 60 şi 120 de lei pentru o haină groasă de iarnă, iar pentru o şapcă de vară pot plăti între 15 şi 60 de lei, pentru un tricou pot da 50 de lei, iar pentru o pereche de ghete sau sandale pot scoate din buzunar între 60 şi 70 de lei. Hamurile pentru animalele de companie costă între 40 şi 80 de lei, iar bandanele costă între 15 şi 17 lei, susţine Carmen Trifan, adiministrator Novel Design.

La capitolul accesorii, o zgardă poate costa între 5 şi 80 de lei. „Pentru cei care vor ceva ieftin, o zgardă din nailon porneşte de la 5 lei, cei care vor o calitate medie cheltuie între 7 şi 8 lei, iar cei care doresc să fie de calitate 100%, nu se uită la preţ. Zgărzile de piele ajung la 70-80 de lei”, susţine Cristina Pîrjol, director de creaţie al firmei de accesorii Provet.

Pentru o vizită la salonul de cosmetică, oamenii pot cheltui între 100 şi 200 de lei, susţine Andrei Vernica, medic veterinar. „Pachetele de tuns sau de spălat, care pot include tăierea gheruţelor, curăţarea glandelor şi parfumarea pleacă de la 80 de lei şi pot ajunge la 240 de lei pentru animalele de talie mare”, explică medicul veterinar Ionuţ Donescu.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici