- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FP: Monica George-Maurer, membru în Comitetul Reprezentanţilor, nu mai este în conflict de interese
Monica George-Maurer, membru în Comitetul Reprezentanţilor Fondului Proprietatea (FP), nu mai este consilier personal al Ministrului Economiei, membru CA la OPCOM şi la GDF Suez Energy România, astfel că nu se mai poate pune problema unui conflict de interese, a anunţat joi Fondul.
"În data de 27 ianuarie, domna Monica George-Maurer a adus la cunoştiinţa Fondului Proprietatea că, în prezent, nu mai deţine funcţia de consilier personal al Ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (acţionar majoritar al unor societăţi din portofoliul Fondului), funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al OPCOM (societate deţinută integral de Transelectrica - o societate din portofoliul Fondului) şi al GDF Suez Energy România (societate din portofoliul Fondului). Având în vedere cele menţionate, anunţăm că, în prezent, nu mai poate fi vorba de niciun potenţial conflict de interese în ceea ce o priveşte", se arată într-un comunicat transmis de FP Bursei de Valori Bucureşti.
Maurer este al treilea şi ultimul membru din Comitetul Reprezentanţilor Fondului Proprietatea despre care se preciza în prospectul de listare că ar putea fi în conflict de interese din cauza funcţiilor deţinute concomitent la mai multe societăţi din portofoliul FP sau ministere care sunt acţionari la Fond.
În prospectul de listare al Fondului se preciza că Bogdan Drăgoi, Monica Maurer şi Cristian Buşu, membri ai Comitetului Reprezentanţilor, pot fi în conflicte de interese din cauza funcţiilor deţinute concomitent şi la MFP, principalul acţionar al Fondului, la Ministerul Economiei sau la firme din portofoliu.
Fondul a anunţat la 19 ianuarie că Drăgoi a demisionat a demisionat la începutul lunii ianuarie din poziţia de membru CA la Hidroelectrica, iar la 20 ianuarie că Buşu nu mai este în conflict de interese, întrucât tatăl său, Enache Buşu, nu mai ocupă funcţia de administrator la firma Delfincom, controlată de FP.
Fondul Proprietatea este o societate de investiţii de tip închis, creată în scopul despăgubirii persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură.
La finalul anului trecut, statul deţinea, prin Ministerul Finanţelor Publice, 38,88% din acţiunile FP, iar restul titlurlor erau în portofoliile a 175 de companii şi fonduri de investiţii (19,49%) şi a 5.196 de persoane fizice (41,63%).
Acţiunile FP au încheiat şedinţa bursieră de joi în scădere cu 1,56%, la preţul de 0,63 lei. La această cotaţie, capitalizarea Fondului este de 8,68 miliarde lei, cu 43% sub valoarea activului net, de 15,328 miliarde lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO