- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Franks: Potenţialul anual de creştere a economiei României este de 3% pe termen mediu
Potenţialul anual de creştere a economiei este de 3% pe termen mediu, dar, pentru ca avansul să fie sustenabil, România trebuie să majoreze producţia, inclusiv prin reintegrarea în piaţa forţei de muncă a românilor din străinătate, consideră şefului misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.
Franks: Potenţialul anual de creştere a economiei României este de 3% pe termen mediu (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)
În opinia oficialului FMI, deşi, pe termen mediu, potenţialul de creştere a economiei este de circa 3%, instituţia estimează că PIB-ul va avansa cu 3,5%-4% anul viitor şi cu circa 4% în 2013.
Pentru a avea o creştere sustenabilă pe termen mediu, Franks consideră că cel mai important element este menţinerea stabilităţii macroeconomice.
Al doilea element ca importanţă, menţionat de oficialul FMI, este asigurarea creşterii economice prin atragerea de capital, forţă de muncă şi îmbunătăţirea tehnologiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Sunt mulţi români care nu sunt activi pe piaţa din România, mulţi oameni tineri. Este nevoie să îi aduceţi înapoi", a mai spus Franks în cadrul unui seminar pe teme financiare.
O altă componentă esenţială pentru a avea creştere economică în viitor este îmbunătăţirea infrastructurii, respectiv drumurile, căile ferate, electricitatea şi sistemul de canalizare.
Franks apreciază că pentru creşterea capitalului, o componentă esenţială a PIB, rămâne crucială absorbţia fondurilor europene, dar şi educaţia şi trainingul, pentru că este nevoie de oameni calificaţi.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO