- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Franks: Unii consumatori de energie plătesc prea mult pentru că alţii au contracte sub preţul pieţei
O parte a consumatorilor de energie din România achită un preţ prea mare pentru că alţii obţin contracte sub preţul pieţei, fiind nevoie de tarife unitare şi transparente în sectorul energetic, potrivit şefului misiunii FMI, Jeffrey Franks.
Franks: Unii consumatori de energie plătesc prea mult pentru că alţii au contracte sub preţul pieţei (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)
"Când spun schimbare de preţ şi reglementarea sectorului nu mă refer neapărat la un preţ mai mare pentru toată lumea. De fapt, unii plătesc prea mult pentru că în condiţiile în care alţii obţin contracte sub preţul pieţei creşte preţul pentru ceilalţi. Deci ne trebuie un preţ unitar, care să fie transparent şi corect pentru toată lumea", a declarat Franks la Parlament.
El a adăugat că trebuie protejate categoriile cele mai vulnerabile ale populaţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
"Suntem conştienţi că ajustarea de preţurilor în sectorul energetic poate fi un subiect foarte sensibil. Trebuie protejate categoriile cele mai vulnerabile. (...) Am cerut Guvernului să stabilească încă de pe acum care sunt aceste categorii, înainte de a începe liberalizarea pieţelor pentru gospodării", a spus Franks, după o întâlnire cu reprezentanţii BP al Senatului.
Anterior în cursul zilei de luni, Franks a declarat că populaţia nu trebuie să se aştepte la creşterea preţurilor la electricitate şi gaze în "viitorul apropiat", întrucât procesul de liberalizare a costurilor se va realiza gradual, până în 2015, şi diferenţiat pentru persoanele bogate şi cele vulnerabile.
Oficialul FMI a menţionat, într-o conferinţă de presă, că prima fază a liberalizării preţurilor va viza alţi consumatori decât populaţia, proces care va începe în lunile următoare şi va fi încheiat în 2013.
Tarifele la energia electrică şi gaze vor creşte în intervalul 2013-2015, pe baza unui calendar care va fi stabilit până în septembrie 2011. Eliminarea preţurilor reglementate la energia electrică şi gaze a fost anunţată, luni seara, de premierul Emil Boc, la finalul negocierilor cu FMI.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO