- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Franţa are cel mai bun ministru de Finanţe din UE
Christine Lagarde, membru al executivului francez, este cel mai bun ministru de Finanţe din Uniunea Europeană în 2009, an în care statele comunitare au fost afectate de cea mai gravă criză de după Al Doilea Război Mondial, potrivit unui clasament întocmit de cotidianul britanic Financial Times (FT).
Christine Lagarde, cel mai bun ministru de Finanţe din UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Specialiştii din sectorul financiar consultaţi de FT la întocmirea topului, aflat la a patra ediţie, au apreciat în mod deosebit iniţiativele ministrului francez în privinţa reglementării internaţionale şi a viitorului băncilor după încheierea crizei.
Totodată, economia franceză a fost printre cele mai rezistente la criză din lumea industrializată, un rol esenţial aparţinând măsurilor fiscale rapide ale guvernului de la Paris, notează cotidianul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Noul comisar pentru mediu al UE: „Am vorbit prea puţin despre apă". Seceta şi pierderile de pe conducte afectează industrii întregi
-
Vinul roşu se confruntă cu un declin „existenţial”. Specialist francez, despre vin: "Dacă bunicul bea 300 de litri de vin roşu pe an, tatăl bea 180 de litri, iar fiul, 30 de litri”
-
Polonia exclude Ungaria de pe lista de invitaţi la evenimentul de preluare a preşedinţiei rotative a UE
Poziţia a doua a fost ocupată de ministrul german de Finanţe, Peer Steinbrück, iar locul trei de Didier Reynders, membru în executivul belgian. Clasamentul include reprezentanţi ai 19 state membre ale UE.
Cele mai mici opt economii ale Uniunii Europene, între care şi România, nu au fost incluse în clasament.
Dintre cele 12 state care au aderat la blocul comunitar începând din 2004, sunt prezente în top doar Polonia (locul 9), Cehia (15), Slovacia (16) şi Ungaria (19).
Pentru departajarea miniştrilor, FT a consultat analişti de la UniCredit, SEB, Allianz, Deutsche Bank, Goldman Sachs, ING şi Consiliul de Analiză Economică din Paris, în privinţa a trei criterii: aptitudini politice, performanţe economice şi credibilitate pe pieţele financiare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO