Franţa promite că bugetul pentru 2025 va respecta „pe deplin” normele UE legate de cheltuieli

Franţa a promis reducerea deficitului la 5% din PIB în 2025 şi respectarea regulilor UE până în 2029, informează AFP.

Urmărește
37 afișări
Imaginea articolului Franţa promite că bugetul pentru 2025 va respecta „pe deplin” normele UE legate de cheltuieli

Ministrul de Finanţe al Franţei, Antoine Armand, a declarat că bugetul pentru 2025 va respecta în totalitate noile reguli de cheltuieli impuse de Uniunea Europeană, în încercarea de a rezolva problema datoriei „colosale” a ţării.

Armand intenţionează să reducă deficitul public la 5% din PIB în anul următor, cu speranţa că va aduce deficitul sub pragul de 3% impus de UE până în 2029.

Bugetul va fi prezentat joi, iar autorităţile speră să îmbunătăţească situaţia financiară a Franţei cu aproximativ 60 de miliarde de euro în 2025, în speranţa de a reduce deficitul public de la 6,1% din PIB în 2024 la 5%.

Bruxellesul a criticat deja Franţa pentru nerespectarea regulilor bugetare şi a declanşat o procedură formală în luna iulie, având în vedere că deficitul ţării depăşeşte limita de 3%. Cu toate acestea, Franţa a obţinut o amânare după ce guvernul a fost restructurat în urma alegerilor anticipate.

Armand a mai spus că reducerea deficitului este esenţială pentru credibilitatea internaţională a Franţei şi că Parisul va continua să îşi apere interesele economice şi financiare la nivel european şi global.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici