- Home
- Economic
- PARIS, (24.06.2014, 19:34)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Franţa şi Italia au lansat o ofensivă pentru mai multă flexibilitate bugetară în Europa
Franţa şi Italia au lansat marţi, cu două zile înainte de Consiliul European, o ofensivă pentru mai multă flexibilitate bugetară în Europa, care să dea prioritate creşterii economice şi creării de locuri de muncă, dar Germania a avertizat faţă de acumularea unor noi datorii.
Urmărește
117 afișări
Franţa şi Italia au lansat o ofensivă pentru mai multă flexibilitate bugetară în Europa (Imagine: Shutterstock)
Preşedintele francez François Hollande a propus aplicarea unor reguli bugetare favorabile investiţiilor şi pieţei muncii, cu un program ambiţios de investiţii, într-un document adresat marţi preşedintelui Consiliului European Herman Van Rompuy.
În faţa deputaţilor italieni, premierul Italiei Matteo Renzi, a cărui ţară va prelua la 1 iulie preşedinţia UE, a ţinut un discurs aproape identic.
"Politica economică şi financiară de până acum a protejat euro dar nu a permis creşterea. Am conferit monedei unice sarcina de construcţie a Europei, dar nu mai este suficient", a spus Renzi, deplângând faptul că Europa debordează de cifre dar nu are inimă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Prințesa Kate împlinește astăzi 43 de ani. „Pentru cea mai incredibilă soție și mamă. Puterea de care ai dat dovadă în ultimul an a fost remarcabilă”
-
Ce spune ministrul Sănătăţii despre virusul HMPV: Infecţiile sunt în limite aşteptate, nu este nimic neobişnuit în China
-
Metapneumovirus uman depistat la Oradea. Tulpina a fost expediată către Institutul Cantacuzino pentru analize suplimentare
-
Vreme severă în România. Vânt puternic şi viscol la munte, cod galben în jumătate de ţară
Hollande şi Renzi, care s-au întâlnit duminică la Paris înaintea unui mini-summit al social-democraţilor europeni, au pledat amândoi pentru depăşirea pragului de 3% din PIB al deficitului bugetar prevăzut în legislaţia UE.
Renzi a spus că trebuie utilizată marja de flexibilitate care există în tratatele europene.
Hollande a spus la rândul său că trebuie profitat la maximum de flexibilitate, în special ţinând cont de reformele angajate de ţări şi de situaţia lor economică.
Pentru relansarea investiţiilor, autorităţile de la Paris susţin un program pe cinci ani care să mobilizeze resursele europene şi naţionale, precum şi economiile private şi marii investitori.
Şeful statului francez estimează cinci domenii prioritare pentru investiţii, respectiv infrastructura de energie, transporturi şi informatică, cercetare şi inovaţie, eficacitate energetică, formarea şi calificarea tinerilor şi sectorul sănătăţii.
Ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schauble, consideră însă că este vorba de dorinţa de încălcare a regulilor bugetare ale UE.
"Respectaţi regulile stabilite împreună, nici mai mult nici mai puţin. Acumularea unor noi datorii ar fi o eroare", a avertizat Schauble la postul Inforadio.
Preşedintele Bundesbank, Jens Weidmann, a adoptat un ton similar.
"Nu avem nevoie de o slăbire ci de o întărire a regulilor bugetare", a afirmat Weidmann, într-un articol apărut în cotidianul Suddeutsche Zeitung.
În opinia sa, exemplul Germaniei, care vizează pentru anul viitor un buget federal echilibrat, pentru prima oară în ultimii 45 de ani, arată că este posibilă disciplina bugetară în paralel cu creşterea economică.
Discuţiile pe tema politicilor bugetare europene s-au intensificat în ultimele săptămâni, pe fondul negocierilor legate de alegerea componenţei Comisiei Europene.
Citește pe alephnews.ro: MAE ucrainean: Ucraina este pregătită să înlocuiască Ungaria în UE și NATO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
MApN are în plan contracte de achiziţie pentru 2025 de 8 miliarde euro: arme de asalt, 248 maşini de luptă a infanteriei, 150 transportoare Piranha, 2 nave de patrulare, revitalizarea a 6 aeronave C-130 Hercules
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Vlad Mardare s-a sinucis! Ce mesaj de adio tulburător a lăsat chiar pe Facebook, înainte să își ia viața
CANCAN.RO
Ce pensie primește un român în 2025, dacă se pensionează fără să fi muncit vreo zi în viața lui
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe