- Home
- Economic
- LONDRA, (10.06.2012, 17:09)
- Anca Dumitrescu ,
Franţa şi Marea Britanie salută acordul european de susţinere a băncilor spaniole
Premierul francez Jean-Marc Ayrault a declarat că ajutorul european propus Spaniei este o decizie bună care trebuie urmată de alte măsuri de relansare a creşterii economice în Europa, iar ministrul britanic de Externe, William Hague, a salutat la rândul său acordul.
Urmărește
157 afișări
Franţa şi Marea Britanie salută acordul european de susţinere a băncilor spaniole (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Decizia care a fost luată pentru susţinerea Spaniei este bună, dar trebuie să fie urmată de altele, pentru relansarea creşterii economice şi redarea încrederii europenilor", a declarat Ayrault.
Ministrul britanic de Externe a spus la rândul său că Marea Britanie nu va înceta să ceară zonei euro măsuri decisive de combatere a crizei datoriilor.
"Salutăm ceea ce am auzit referitor la împrumutul zonei euro pentru sistemul bancar spaniol. Nu am încetat să cerem zonei euro să ia măsuri decisive pentru stabilizare, în special o susţinere a sectorului bancar de către Banca Centrală Europeană, o colaborare a ţărilor din zona euro pentru o mai mare convergenţă fiscală, de exemplu prin introducerea obligaţiunilor comune", a spus Hague la televiziunea Sky News.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Spania, a patra mare economie din zona euro, a obţinut sâmbătă un acord al zonei euro pentru un împrumut de maxim 100 de miliarde de euro pentru recapitalizarea şi restructurarea băncilor.
Premierul spaniol Mariano Rajoy s-a declarat duminică satisfăcut de acest ajutor, pentru care a susţinut că a făcut presiuni asupra partenerilor europeni, şi nu invers, evitând totodată o intervenţie externă la nivelul întregii economii.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Ministrul britanic de Finanţe: Criza din zona euro "omoară" redresarea economiei Marii Britanii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe