Producătorii de zahăr au început să se asocieze, pentru reducerea costurilor

Publicat: 31 08. 2007, 10:36
Actualizat: 05 11. 2012, 16:11

Parteneriatul a fost semnat în acest an şi presupune că firmele vor produce în comun cota de rafinare a zahărului brut, la una dintre fabrici. Astfel, unitatea de producţie din Lieşti (judeţul Galaţi) a Lemarco va produce atât cota companiei, cât şi cota alocată fabricii din Călăraşi, canităţi care însumează anual circa 90.000 tone.

"Am realizat o asociere în participaţiune, prin care fiecare vine cu cota lui de zahăr brut şi rafinăm împreună, într-o singură fabrică, pentru reducerea costurilor. Unitatea care produce este cea de la Lieşti, iar cea din Călăraşi a intrat în conservare. Am ales pentru producţie fabrica care are costuri mai reduse, tehnologie şi randament bune", a declarat agenţiei MEDIAFAX directorul de vânzări al Lemarco, Dan Popovici.

Distribuirea produselor se va face tot de către Lemarco, iar profitul rezultat după vânzarea zahărului alb este împărţit proporţional cu cota fiecărei companii.