FT: Cererea de gaz în UE probabil va scădea în 2023 sub volumul importurilor din Rusia

Cererea de gaz natural în Uniunea Europeană ar urma să scadă mai mult decât importurile totale din Rusia, în cursul acestui an, conform unui document oficial vizualizat de cotidianul Financial Times.

Urmărește
623 afișări
Imaginea articolului FT: Cererea de gaz în UE probabil va scădea în 2023 sub volumul importurilor din Rusia

Acţiunile de reducere a consumului de gaz aplicate de cele 27 de state membre UE vor conduce, estimativ, la un volum în scădere cu 60 de miliarde de metri cubi în 2023, comparativ cu media consumului din ultimii cinci ani, potrivit unui document intern al Comisiei Europene obţinut de FT.

"Acest lucru constituie mai mult decât volumul gazului care ar urma să fie importat din Rusia în 2023 (...)", arată documentul Comisiei Europene. Anul trecut, Uniunea Europeană a reuşit să reducă volumul consumului de gaz cu opt miliarde de metri cubi.

"Scăderea consumului nu este un noroc", ci este rezultatul reglementărilor de urgenţă aplicate de statele UE ca reacţie la situaţia apărută după invazia rusă în Ucraina, a declarat Kadri Simson, comisarul UE pentru Energie, într-o sesiune a comisarilor desfăşurată miercuri, potrivit stenogramelor vizualizate de FT.

Statele membre UE au stabilit în 2022 să diminueze consumul de gaz cu 15%, iar obiectivul a fost depăşit, potrivit datelor Comisiei Europene. "Datele privind reducerea consumului sunt semnificative, Rusia şi-a pierdut influenţa în materie de gaze asupra Europei", a declarat un oficial din cadrul Comisiei Europene responsabil de politicile energetice.

Analiştii notează însă că Uniunea Europeană a avut o iarnă blândă în 2022 şi că, în contextul preţurilor mari la energie, producţia industrială a fost redusă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici