- Home
- Economic
- WASHINGTON, (06.11.2018, 15:26)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Financial Times: Companiile Facebook şi Google aderă la noile standarde de Internet elaborate de fondatorul web-ului/ Gigantul online care ignoră iniţiativa | FOTO
Companiile Facebook şi Google au aderat la noile standarde în domeniul funcţionării Internetului concepute de fondatorul sistemului web, Tim Berners-Lee, care a afirmat săptămâna trecută că marile trusturi online vor trebui să fie divizate pentru reducerea dominaţiei, informează Financial Times.
Urmărește
3263 afișări
Financial Times: Companiile Facebook şi Google aderă la noile standarde de Internet elaborate de fondatorul web-ului
"Contractul web" obligă firmele active pe Internet să respecte standardele privind protecţia datelor private şi "să susţină ce este mai bun în oameni", după un an în care marile companii online au fost vizate de scandaluri privind protecţia datelor, difuzarea de ştiri false, mesaje de instigare la ură şi comiterea de abuzuri.
"Cei dintre noi care suntem activi în mediul online observăm că ne sunt ameninţate drepturile şi libertăţile. Avem nevoie de un nou contract web, cu responsabilităţi clare şi dure pentru cei care au puterea de a-l îmbunătăţi", afirmă Tim Berners-Lee, citat de FT.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina. Zelenski: Forţele ruse şi nord-coreene au suferit pierderi importante în luptele din sudul regiunii ruse Kursk
-
ZF: Cât de mult s-au mai restructurat băncile în anul 2024?
-
Ion Cristoiu: Sindromul Tergiversării la Români
Aproape 60 de companii, guverne şi lideri ai grupurilor de afaceri au aderat la noul contract, inclusiv Facebook, Google, Guvernul Franţei şi miliardarul Richard Branson. Amazon, una dintre "companiile uriaşe" menţionate în raportul publicat alături de contract, nu a aderat la iniţiativă.
Contractul stabileşte principii înalte pentru "un domeniu online liber şi deschis", precum îmbunătăţirea accesului la Internet şi promovarea măsurilor de protejare a datelor private. Dar, potrivit unui purtător de cuvânt, standardele vor fi detaliate după consultări cu guverne şi companii, putând include un angajament în sensul neutralităţii Internetului, idee avansată de Tim Berners-Lee, savant britanic în domeniul Tehnologiei Informaţionale, după problemele semnalate în SUA.
Fundaţia "World Wide Web", un grup de lobby înfiinţat de sir Tim Berners-Lee, a evidenţiat alte riscuri pentru Internet în raportul publicat alături de contract, precum abordările tendenţioase algoritmice integrate în instrumente automate şi faptul că mai mult de jumătate dintre oameni, mai ales categoriile sărace şi femeile, nu au acces la Internet. "Deciziile online cu efecte reale grave sunt luate din ce în ce mai mult prin algoritmi şi instrumente automate care imită abordările tendenţioase şi inegalităţile depistate offline", subliniază raportul.
Sir Tim Berners-Lee a intensificat criticile la adresa companiilor despre care afirmă că acţionează că "portari" ai accesului pe Internet, "exercitând control asupra ideilor şi opiniilor vizualizate şi distribuite online".
Săptămâna trecută, Tim Berners-Lee a declarat pentru agenţia Reuters că firme online precum Facebook şi Google au devenit atât de puternice încât probabil va fi necesar să fie divizate, dacă grupurile concurente nu le pot reduce influenţa. În urmă cu câteva luni, el a lansat o firmă de tip start-up, Inrupt, pentru contestarea dominaţiei acestor companii printr-o nouă "reţea online descentralizată", în care utilizatorii sunt proprietari şi deţin controlul asupra propriilor date din mediul online.
Citeşte şi: Bill Gates a cheltuit 200 de milioane de dolari pentru a reinventa toaletele: Nu mi-am imaginat niciodată că voi şti atât de multe despre fecale | VIDEO
Citeşte şi: Descoperire neaşteptată făcută în cala de bagaje a unui avion de pasageri care venea dintr-un oraş aflat la 820 de kilometri distanţă
Citeşte şi: O carte pe zi: "Peyton Place", cu 12 milioane de exemplare vândute, şi "Întoarcerea la Peyton Place", de Grace Metalious
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată vila de 1 milion de euro în care locuiesc Ștefan Bănică Jr. și Lavinia Pîrva. Casa este construită pe 4 nivele
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe