- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (30.11.2016, 14:15)
- Anca Olteanu
Furnizorul de uleiuri de palmier Wilmar, acuzat că ar folosi copii la muncă în rafinării
Firme care stau în spatele unor branduri populare precum napolitanele KitKat, pasta de dinţi Colgate şi cosmeticele Dove folosesc ulei de palmier extras de muncitori copii în condiţii periculoase, la rafinăriile din Indonezia, potrivit raportului Amnesty International, citat de The Guardian.
Urmărește
740 afișări
Furnizorul de uleiuri de palmier Wilmar, acuzat că ar folosi copii la muncă în rafinării (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)
Organizaţia nonguvernamentală pentru drepturile omului Amnesty International susţine că producătorul Wilmar angajează copii pentru munca fizică la rafinăriile din Indonezia, identificând o serie cunoscută de produse care au legătură cu compania producătoare de ulei de palmier Wilmar. Printre clienţii Wilmar se numără Nestlé, Unilever, Colgate-Palmolive, Reckitt Benckiser şi Kellogg’s, potrivit Amnesty.
Amnesty International susţine că produsele vândute de aceste companii au fost obţinute de copii de opt ani care lucrează în condiţii primejdioase.
Organizaţia le-a cerut companiilor implicate să le spună consumatorilor dacă uleiul de palmier folosit în produse precum îngheţata Magnum, detergentul Ariel, supa Knorr, şamponul Pantene sau batoanele de ciocolată Aero a fost obţinut din munca copiilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Kremlinul dezinformează: Operaţiune militară fictivă la graniţa României cu Ucraina
-
Dezbateri cruciale la Davos: Liderii europeni discută viitorul economic al Europei în era Trump
-
Prima amendă prin sistemul e-SIGUR: Permis suspendat pentru vitezoman
„Aceste rezultate îi vor şoca pe consumatorii care cred că iau alegeri etice în supermarketuri când cumpără produse care pretind că folosesc ulei de palmier sustenabil. Nu este nimic sustenabil în legătură cu uleiul de palmier care este produs folosind copiii la muncă şi munca forţată. Ceva este în neregulă când nouă companii, care aveau un venit cumulat de 260 de miliarde de lire în 2015, nu reuşesc să facă ceva în legătură cu tratamentul cumplit aplicat muncitorilor care lucrează în domeniul uleiului de palmier care, de altfel, au câştiguri neînsemnate”, a spus Meghna Abraham, anchetator Amnesty International.
Meghna Abraham a adăugat că această situaţie nu este una izolată, ci una sistemică, un rezultat predictibil al modului în care Wilmar face afaceri, potrivit The Guardian.
În raport, Amnesty pretinde că copiii cu vârste între 8 şi 14 ani lucrau fără echipament de protecţie, deşi era necesar, fiind expuşi la pesticide toxice, şi transportau saci a câte 25 de kilograme de fructe din palmier.
Întrebate de Amnesty, şapte din zece companii au recunoscut că folosesc ulei de palmier din reţeaua de aprovizionare indoneziană a Wilmar. Doar două firme, Kellogg’s şi Reckitt Benckiser, au oferit detalii despre produsele implicate. Companiile menţionate au invocat abilitatea de a verifica istoricul şi locaţia ca motiv pentru care nu au fost conştienţi de abuzul de pe plantaţiile care le furnizau ulei de palmier prin compania Wilmar.
Reprezentanţii Wilmar susţin că sunt conştienţi de acuzaţiile care au legătură cu drepturile de muncă înainte să fie contactaţi de Amnesty şi că iau deja măsuri pentru a remedia greşelile.
Un purtător de cuvânt al Nestlé a anunţat că va investiga împreună cu furnizorii acuzaţiile legate de aprovizionarea cu ulei de palmier. Compania a susţinut că nu a identificat, până în prezent, legături între produsele sale şi plantaţiile invocate în raportul Amnesty.
De asemenea, Colgate-Palmolive şi-a manifestat îngrijorarea referitor la problemele ridicate de organizaţia Amnesty International.
Citeşte şi: Mii de oameni s-au adunat pe stadionul echipei braziliene de fotbal Chapecoense pentru a deplânge dispariţia prematură a jucătorilor - VIDEO
Citeşte şi: Interviu - EXCLUSIV. Mihnea Motoc, ministrul Apărării: "Trebuie să ne gândim la consolidarea protecţiei antiaeriene a facilităţii de la Deveselu pentru că sunt semnale care ne dau de gândit" - VIDEO
Citeşte şi: Discuţiile despre criza din Ucraina între Germania, Franţa, Rusia şi Ucraina, au fost încheiate
Citeşte şi: Incendiu la un cămin de fete din Turcia. 12 oameni şi-au pierdut viaţa, printre care 11 adolescente - VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Dezbateri cruciale la Davos: Liderii europeni discută viitorul economic al Europei în era Trump
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Prințul Harry soluționează procesul împotriva tabloidelor lui Rupert Murdoch. News Group Newspapers și-a cerut scuze public
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe