- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (09.06.2019, 11:56)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
G20: Miniştrii finanţelor, reuniţi în Japonia, au convenit noi reguli pentru impozitarea giganţilor din tehnologie, cum sunt Facebook, Google sau Amazon/ Avertisment asupra intensificării tensiunilor comerciale şi geopolitice
Grupul de miniştri de finanţe din G20 a convenit duminică asupra unui set de reguli comune pentru a elimina lacunele folosite de gigantii tehnologici globali cum ar fi Facebook pentru reducerea taxele plătite, arată o versiune finală a comunicatului grupului obţinut de Reuters.
Urmărește
731 afișări
Miniştrii finanţelor din G20 au convenit noi reguli pentru impozitarea giganţilor din tehnologie
Facebook, Google, Amazon şi alte companii de tehnologie de vârf se confruntă cu critici pentru faptul că îşi reduc sumele datorate statelor prin diverse inginerii fiscale.
Noile norme ar însemna sarcini fiscale mai mari pentru marile companii multinaţionale, dar ar face şi mai dificil pentru ţări ca Irlanda să atragă investiţii străine directe, cu promisiunea unor rate de impozitare ultra-scăzute.
Marea Britanie şi Franţa s-au numărat printre susţinătorii cei mai vocali ai propunerilor de impozitare a companiilor mari de tehnologie. Acest lucru a aşezat cele două state într-o poziţie oarecum divergentă cu Statele Unite, care şi-au exprimat îngrijorarea că firmele americane sunt arătate cu degetul înr-un mod incorect, în cadrul discuţiilor legate de codul impozitării companiilor cu extindere globală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Marile companii de internet declară că respectă regulile fiscale, dar plătesc impozite mici în Europa, de obicei prin canalizarea vânzărilor prin ţări precum Irlanda şi Luxemburg, care au regimuri fiscale relaxate.
Dezbaterea grupului G20 privind modificările aduse codului fiscal se concentrează pe doi piloni. Primul priveşte impozitarea unei societăţi în ţara în care bunurile sau serviciile sale sunt vândute, chiar dacă nu are o prezenţă fizică acolo. În cazul în care companiile încă mai pot găsi o modalitate de a evita plata impozitelor, cu ajutorul paradisurilor fiscale, ţările ar putea aplica o rată minimă de impozitare globală, care va fi convenită în cadrul celui de-al doilea pilon.
La începutul acestui an, ţările au convenit asupra unei foi de parcurs destinate revizuirii normelor fiscale internaţionale, care au fost depăşite de dezvoltarea comerţului digital.
Miniştrii de Finanţe din G29 s-au reunit în acest week-end la Fukuoka, în Japonia.
Miniştrii finanţelor din G20 avertizează asupra intensificării tensiunilor comerciale şi geopolitice
Miniştrii finaţelor din G20 – grupul celor mai industrializate state, reuniţi la Fukuoka, Japonia, au avertizat duminică asupra intensificării tensiunilor comerciale şi geopolitice, fără a insiste asupra nevoii stringente de a le rezolva, arată un proiect de comunicat obţinut de Reuters.
În acelaşi timp documentul apreciază că economia globală va continua să crească.
După negocierile dure, care apropae au eliminat posibilitatea emiterii unui comunicat, miniştrii de finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din G20 au prezentat un document asemănător celui emis în Buenos Aires, în decembrie anul trecut. "Creşterea globală pare să se stabilizeze şi va creşte moderat în acest an şi în 2020", indică proiectul final, văzut de Reuters.
La summitul G20 din Buenos Aires, în decembrie 2018, a fost convenit un armistiţiu comercial de cinci luni între Statele Unite şi China, pentru negocieri care să pună capăt războiului lor comercial. Însă aceste discuţii s-au lovit de un impas luna trecută, determinând ambele părţi să impună taxa vamale mai mari.
Din textul comunicatului a fost eliminată formularea "recunoaştem necesitatea rezolvăriii stringente de rezolvare a tensiunilor comerciale", care apărea într-un proiect ade document care a fost dezbătut sâmbătă.
Eliminarea ar fi fost solicitată de Statele Unite. Declaraţia nu conţine, de asemenea, nici recunoaşterea faptului că disputele comerciale afectează ceşterea economică globală.
Fondul Monetar Internaţional a avertizat săptămâna trecută că disputele comerciale ar putea afecta creţterea economică de anul viitor.
Preşedintele american Donald Trump şi preşedintele chinez Xi Jinping se vor întâlni la summitul G20 din perioada 28-29 iunie ce va avea loc la Osaka.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Nou incident în care s-a tras cu PISTOLUL. Un bărbat a împuşcat trei persoane în urma unui conflict
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:38
-
astăzi, 14:20