- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
G7 a convenit să ceară reducerea consumului de gaze şi accelerarea energiei regenerabile
Grupul celor mai bogate şapte naţiuni ale lumii (G7) a convenit să ceară reducerea consumului de gaze şi accelerarea folosirii energiei regenerabile, eliminând în acelaşi timp mai rapid combustibilii fosili.
Declaraţia a fost făcută sâmbătă de către ministrul francez al tranziţiei energetice, Agnes Pannier-Runacher, potrivit căruia miniştrii mediului şi energiei din G7 nu au reuşit să convină asupra unei date specifice pentru a renunţa la energia pe bază de cărbune.
"Ţările G7 au fost de acord că primul răspuns la criza energetică trebuie să fie reducerea consumului de energie şi de gaze. Pentru prima dată, G7 a spus că trebuie să accelerăm eliminarea treptată a tuturor combustibililor fosili necombustibili. În cele din urmă, a transmis un mesaj privind accelerarea energiei regenerabile", a declarat Pannier-Runacher.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
G7 a decis să aprobe un obiectiv de "creştere drastică a electricităţii generate de energiile regenerabile", a declarat separat pentru Reuters o persoană care cunoşte discuţiile, care a cerut să nu fie citată deoarece informaţiile nu sunt publice.
De asemenea, miniştrii păreau să ia în considerare obiective numerice pentru creşterea capacităţii de energie solară la cel puţin 1 terawatt şi a capacităţii de energie eoliană offshore la 150 de gigawaţi până în 2030, a precizat sursa.
Japonia, săracă în energie, făcea presiuni pentru ca investiţiile să rămână pentru industria gazului, pentru a menţine gazul natural lichefiat în mixul energetic ca un combustibil de tranziţie, obţinând o parte din sprijinul restului G7.
"Imperativele privind aprovizionarea cu gaz sunt doar pe termen scurt. Acest lucru înseamnă implicit că nu putem investi în explorarea de noi capacităţi de gaz", a declarat Pannier-Runacher, adăugând că energia nucleară este susţinută de G7 ca fiind o "soluţie pentru tranziţia energetică", cu siguranţa aprovizionării.
De asemenea, evenimentul a pus accentul pe necesitatea de a ajuta ţările emergente să reducă emisiile, inclusiv prin finanţare.
"Noi, cei din G7, trebuie nu numai să ne reducem propriile emisii, ci şi să luăm măsuri concrete pentru a realiza reduceri de emisii la nivel global", a declarat ministrul japonez al economiei şi comerţului, Yasutoshi Nishimura, în discursul său de deschidere, evidenţiind ţările din "Sudul global".
Nishimura a declarat că miniştrii ar dori să discute despre modalităţile de utilizare a finanţării pentru a contribui la reducerea emisiilor de carbon în aşa-numitele industrii "greu de eliminat", printre care se numără produsele chimice, transportul maritim şi oţelul.
"În ceea ce priveşte finanţarea pentru combaterea schimbărilor climatice, trebuie să facem un acord mai echitabil pentru <Sudul global>", a declarat Sultan Al Jaber, ministrul industriei şi tehnologiei avansate din Emiratele Arabe Unite, în cadrul unei sesiuni închise, potrivit Reuters.
"Ţările dezvoltate trebuie mai întâi să îşi respecte angajamentul de 100 de miliarde de dolari pe care l-au făcut faţă de ţările în curs de dezvoltare în urmă cu peste un deceniu".
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO