- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Galaţi, Alba, Bistriţa şi Ialomiţa sunt judeţele cu cele mai mari restanţe în total credite
Galaţi, Alba, Bistriţa-Năsăud şi Ialomiţa sunt judeţele cu cele mai mari restanţe în total credite, de peste 12%, în timp ce la polul opus se situează Gorj, Vâlcea, Dâmboviţa şi Teleorman, iar cea mai mare valoare a obligaţiilor neachitate la timp se înregistrează în Bucureşti, potrivit datelor BNR.
Ponderea creditelor cu restanţe de cel puţin o zi în total împrumuturi acordate se situa la finele anului trecut la 13,66% în Galaţi, 12,86% în Alba, 12,72% în Bistriţa Năsăud şi 12,46% în Ialomiţa.
În judeţele Suceava, Neamţ, Arad, Botoşani, Hunedoara şi Braşov restanţele reprezintă între 10,02% şi 10,97% din totalul creditelor acordate.
Totuşi, valoarea creditelor restante depăşea pragul de un miliard de lei numai în Bucureşti, unde au fost acordate şi cele mai mari împrumuturi. Astfel, restanţele în capitală însumau la finele anului trecut 5,6 miliarde de lei, reprezentând 6,77% din creditele totale de 83,26 miliarde de lei.
Ponderea restanţelor în total împrumuturi se plasa la sfârşitul anului trecut la 4,43% în Gorj, 5,21% în Vâlcea, 5,43% în Dâmboviţa şi 5,49% în Teleorman.
Totodată, în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Tulcea împrumuturile restante însumează între 5,5% şi 5,88% din creditele contractate.
În funcţie de moneda în care au fost contractate creditele, ponderea restanţelor fluctuează în cazul împrumuturilor în lei între 4,92% în Gorj şi 18% în Bistriţa-Năsăud. Restanţele reprezintă peste 10% din suma împrumuturilor în lei în 18 judeţe.
Pe de altă parte, ponderea creditelor restante în total împrumuturi contractate în valută scade chiar până la 1,79% în Teleorman şi depăşeşte pragul de 10% doar în Alba (12,28%), Galaţi (10,88%) şi Ialomiţa (17,37%).
Valoarea creditelor cu restanţe de cel puţin o zi a crescut anul trecut de aproape două ori, la 16,16 miliarde lei.
Ponderea creditelor restante în total împrumuturi a crescut de la 4,05% în decembrie 2009 la 7,66% la sfârşitul anului trecut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO