GALERIE FOTO Investiţii de peste 10 milioane de euro la Aeroportul Internaţional Timişoara

Aeroportul Internaţional Timişoara intenţionează să se dezvolte, în următorii doi ani, în urma creşterii traficului de călători şi marfă, astfel că vor fi investiţi peste zece milioane de euro în extinderea aerogării de pasageri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
1470 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Investiţii de peste 10 milioane de euro la Aeroportul Internaţional Timişoara

Investiţii de peste 10 milioane de euro la Aeroportul Internaţional Timişoara

Directorul Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” din Timişoara, Dan Idolu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că este nevoie de modernizarea zonei de deservire a pasagerilor.

“Pentru acest an, administraţia aeroportului a iniţiat un proiect de buget pentru investiţii, astfel încât să acopere nevoile de infrastructură generate de dezvoltarea traficului aerian. În 2016, Aeroportul Internaţional Timişoara a înregistrat 1.160.482 pasageri, cu 26% în plus faţă de anul precedent. În cursul acestui an, estimăm o creştere a numărului de pasageri cu aproximativ 46%, ceea de reprezintă 1,6 – 1,7 milioane de pasageri. Infrastructura actuală nu va face faţă, într-un viitor apropiat, volumului de trafic preconizat, şi pentru aceasta, poate cel mai important obiectiv este extinderea aerogării de pasageri”, a spus Dan Idolu.

Directorul Aeroportului Internaţional Timişoara a adăugat că extinderea aerogării de pasageri va fi realizată în trei etape: realizarea unui Terminal Sosiri Curse Externe, extinderea şi modernizarea faţadei existente şi realizarea unui Terminal Plecări Curse Externe.

“Lucrările la Terminalul Sosiri Curse Externe vor începe, zic eu, undeva în lunile mai-iunie 2017 şi se vor finaliza până la 31 martie 2018. Investiţia se ridică la suma de două milioane de euro, care va extinde suprafaţa aerogării cu 3.000 mp. Acest terminal va fi dotat cu zece fluxuri de control al documentelor de frontieră, trei benzi de ridicare – preluare bagaje şi va fi amenajată o zonă publică generoasă. Trebuie să recunoaştem că la ora actuală această zonă este foarte aglomerată”, a detaliat Dan Idolu.

Conducerea aeroportului timişorean mizează pe bani de la bugetul de stat sau credit bugetar luat direct de instituţie pentru realizarea Terminalului Sosiri Curse Externe. În ceea ce priveşte Terminalul Plecări Curse Externe, investiţia se ridică la suma de opt milioane de euro şi prevede extinderea cu 8.000 mp. Dan Idolu spun că terminalul va fi realizat cu bani de la Uniunea Europeană până la sfârşitul anului 2018.

De asemenea, reprezentanţii Aeroportului Internaţional Timişoara doresc să extindă şi terminalul de marfă cu bani din bugetul propriu.

În prima lună a acestui an, peste 113.000 de pasageri au ales să zboare cu avionul de pe Aeroportul Internaţional Timişoara, cu 74% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, şi gradul de încărcare al aeronavei a crescut. În medie, fiecare aeronavă a transportat 80 de persoane, faţă de 74 de pasageri, cât a fost media pasagerilor pe aeronavă anul trecut în luna ianuarie.

"Aceşti indicatori nu fac decât să ne confirme că aeroportul merge pe un trend ascendent deoarece a crescut şi gradul de încărcare al aeronavelor, nu doar numărul curselor şi al pasagerilor. Este evident că tot mai mulţi pasageri din regiunea de vest a României, dar şi din Ungaria şi Serbia, aleg să circule cu avionul pe distanţe medii şi lungi, în defavoarea transportului cu autoturismul, trenul sau autocarul”, a afirmat directorul aeroportului timişorean.

Destinaţiile favorite sunt Bucureşti, Londra şi Munchen.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici