- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (23.05.2017, 14:12)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
GALERIE FOTO, VIDEO InMoov, robotul open source de dimensiuni umane, printat 3D, a ajuns la Bucharest Tehnology Week
InMoov, primul robot open source de dimensiuni umane, printat 3D, realizat de francezul Gael Langevin, a ajuns pentru prima dată în România, la Bucharest Tehnology Week. Robotul este destinat exclusiv cercetării, iar preţul pleacă de la 1.500 de euro şi variază în funcţie de componentele folosite.
Urmărește
490 afișări
GALERIE FOTO, VIDEO InMoov, robotul open source de dimensiuni umane, printat 3D, a ajuns la Bucharest Tehnology Week
VEZI GALERIA FOTO MAI JOS
„Acest proiect, InMoov, este primul robot umanoid printat 3D şi este open source, ceea ce înseamnă că toată lumea poate descărca componentele robotului de pe site şi apoi să îl printeze pe orice imprimantă 3D de acasă. Datorită faptului că e open source, toată lumea poate reproduce robotul. Poate fi în şcoli, în universităţi sau acasă. Am văzut un tată cu copii lui care printează robotul acasă, în garaj”, a spus Gael Langevin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Deşi este open source, astfel încât oricine îl poate descărca, proiectul este destinat exclusiv cercetării şi nu scopurilor comerciale. Langevin a precizat, pentru MEDIAFAX, că a primit mai multe oferte comerciale din partea unor companii din Rusia şi Statele Unite, dar le-a refuzat.
În prezent, în lume există peste 1.000 de roboţi, dar numărul acestora este dificil de estimat, deoarece sunt oameni care descarcă componentele de pe site şi îl printează acasă, iar aceşti roboţi nu pot fi contorizaţi, a explicat Langevin.
Preţul pentru prima parte a robotului, fără picioare, este de 1.500 de euro şi include toate elementele, precum componentele de plastic, motoarele, camerele video şi senzorii. Preţul variază în funcţie de tipul de plastic folosit şi de imprimanta 3D folosită, precizează Langevin.
Interacţiunea cu robotul se poate realiza fie prin întrebări şi comenzi, la care acesta răspunde, pe baza softului folosit, fie prin utilizarea internetului, InMoov folosind internetul pentru a răspunde la întrebări.
Robotul este dotat cu camere video în ochi, prin care realizează recunoaşterea facială şi poate asocia numele feţei.
Gael Langevin este un sculptor şi designer francez. InMoov este proiectul lui personal, început în ianuarie 2012 cu prima mâna bionică, care a dus la proiecte precum Bionico, E-Nable şi altele.
InMoov este primul robot open source de dimensiune umane, printat 3D. Acesta a fost conceput ca o platformă de dezvoltare pentru universităţi, laboratoare şi pentru hobby-urile oamenilor.
Galerie foto
Bucharest Tehnology Week are loc în perioada 22 – 28 mai, unde sunt organizate o serie de summit-uri pe teme precum inovaţie în business, resurse umane, vânzări, Java şi PHP, două limbaje de programare. La final de săptămână, în perioada 26-28 mai, are loc o expoziţie de tehnologie în aer liber, în piaţa George Enescu de lângă Ateneul Român.
Citeşte şi: Asociaţia Exportatorilor şi Importatorilor: Devalorizarea leului a ajutat exportatorii, dar deficitul comercial va creşte
Citeşte şi: PREMIERĂ ISTORICĂ: România a primit avertisment din partea Comisiei Europene pentru DERAPAJUL bugetar structural
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului