GALERIE FOTO, VIDEO InMoov, robotul open source de dimensiuni umane, printat 3D, a ajuns la Bucharest Tehnology Week

InMoov, primul robot open source de dimensiuni umane, printat 3D, realizat de francezul Gael Langevin, a ajuns pentru prima dată în România, la Bucharest Tehnology Week. Robotul este destinat exclusiv cercetării, iar preţul pleacă de la 1.500 de euro şi variază în funcţie de componentele folosite.

Urmărește
490 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO, VIDEO InMoov, robotul open source de dimensiuni umane, printat 3D, a ajuns la Bucharest Tehnology Week

GALERIE FOTO, VIDEO InMoov, robotul open source de dimensiuni umane, printat 3D, a ajuns la Bucharest Tehnology Week

VEZI GALERIA FOTO MAI JOS

„Acest proiect, InMoov, este primul robot umanoid printat 3D şi este open source, ceea ce înseamnă că toată lumea poate descărca componentele robotului de pe site şi apoi să îl printeze pe orice imprimantă 3D de acasă. Datorită faptului că e open source, toată lumea poate reproduce robotul. Poate fi în şcoli, în universităţi sau acasă. Am văzut un tată cu copii lui care printează robotul acasă, în garaj”, a spus Gael Langevin.

Deşi este open source, astfel încât oricine îl poate descărca, proiectul este destinat exclusiv cercetării şi nu scopurilor comerciale. Langevin a precizat, pentru MEDIAFAX, că a primit mai multe oferte comerciale din partea unor companii din Rusia şi Statele Unite, dar le-a refuzat.

În prezent, în lume există peste 1.000 de roboţi, dar numărul acestora este dificil de estimat, deoarece sunt oameni care descarcă componentele de pe site şi îl printează acasă, iar aceşti roboţi nu pot fi contorizaţi, a explicat Langevin.

Preţul pentru prima parte a robotului, fără picioare, este de 1.500 de euro şi include toate elementele, precum componentele de plastic, motoarele, camerele video şi senzorii. Preţul variază în funcţie de tipul de plastic folosit şi de imprimanta 3D folosită, precizează Langevin.

Interacţiunea cu robotul se poate realiza fie prin întrebări şi comenzi, la care acesta răspunde, pe baza softului folosit, fie prin utilizarea internetului, InMoov folosind internetul pentru a răspunde la întrebări.

Robotul este dotat cu camere video în ochi, prin care realizează recunoaşterea facială şi poate asocia numele feţei.

Gael Langevin este un sculptor şi designer francez. InMoov este proiectul lui personal, început în ianuarie 2012 cu prima mâna bionică, care a dus la proiecte precum Bionico, E-Nable şi altele.

InMoov este primul robot open source de dimensiune umane, printat 3D. Acesta a fost conceput ca o platformă de dezvoltare pentru universităţi, laboratoare şi pentru hobby-urile oamenilor.

 

 

Bucharest Tehnology Week are loc în perioada 22 – 28 mai, unde sunt organizate o serie de summit-uri pe teme precum inovaţie în business, resurse umane, vânzări, Java şi PHP, două limbaje de programare. La final de săptămână, în perioada 26-28 mai, are loc o expoziţie de tehnologie în aer liber, în piaţa George Enescu de lângă Ateneul Român.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici