- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gandul.ro: legăturile dintre compania rusă Lukoil şi votul împotriva României dat de Olanda
Olanda a surprins întreaga Comunitate Europeană prin votul negativ dat pe 8 decembrie 2022 privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen.
Deşi oficialităţile olandeze au susţinut până în ziua votului că nu se vor opune aderării ţării noastre la Schengen, interese oculte au schimbat votul final acordat României.
Dacă în cazul votului negativ acordat de Austria pretextul oficial este „migraţia ilegală” prin frontierele României, adevăratele motive au apărut în ultimele luni şi sunt legate de OMV şi gazele din Marea Neagră, fiind vizibile prin presiunile făcute până la nivel de preşedinte şi premier, pentru că o mare parte din gazul din Marea Neagră să poată ajunge în Austria, la firma petrochimică Borealis-OMV.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Având în vedere că statul român deţine 21% din Petrom-OMV prin intermediul Ministerul Energiei, presiunile OMV pentru gazele din Marea Neagră cu destinaţia Austria au fost vizibile şi sunt la limita legii, iar refuzul autorităţilor române în a satisface aceste cerinţe aberante au dus la votul negativ al Austriei.
Motivele din spatele votului negativ dat de Olanda păreau a fi legate de Portul Constanţa, care ar fi putut deveni un competitor al portului Rotterdam, scrie gandul.ro, deşi volumele operate de portul olandez sunt de 60 de ori mai mari şi sunt generate în principal de poziţionarea strategică şi infrastructură logistică de care are parte, fiind cel mai mare port din Europa.
Adevăratul motiv pentru care Olanda a votat împotriva aderării României la Schengen este interesul energetic în România pe care îl are firma olandeză Royal Dutch-Shell, care are sediul la Haga, în vecinătatea Guvernului Ţărilor de Jos (nouă denumire a Olandei).
Lukoil, al doilea mare producător rusesc de petrol, a cumpărat, în mai 2022, afacerile de retail şi lubrifianţi ale Shell din Rusia.
LUKOIL deţine în România 300 de benzinării prin SC Lukoil România SRL – RO10547022 şi Rafinăria Petrotel LUKOIL SA – RO1350659, pe care SHELL le-ar dori mutate în portofoliul propriu (similar mişcării LUKOIL – SHELL Rusia), dar problemele legale pe care LUKOIL le are în România sunt un impediment major.
După cum se ştie, dosarul „LUKOIL” a apărut în anul 2014, fiind dosarul cu cel mai mare prejudiciu din istoria României, aproximativ 2 miliarde de euro, ceea ce a dus la un sechestru pus pe bunuri în valoare de 1,2 miliarde de euro.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului