- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gazprom acuză Ucraina că a furat gaze timp de mai multe zile, în februarie
Ucraina a sustras până la 40 de milioane de metri cubi de gaze, pe parcursul mai multor zile din luna februarie, a declarat miercuri directorul general al Gazprom, Alexei Miller.
Gazprom acuză Ucraina că a furat gaze timp de mai multe zile, în februarie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Ministrul ucrainean al Energiei, Iuri Boiko, a declarat în ianuarie că Ucraina vrea să reducă importurile de gaze ruseşti de la 52 de miliarde de metri cubi la 27 de miliarde de metri cubi pe an, citat de RIA Novosti.
Gazprom a reacţionat atunci afirmând că actualul contract nu permite modificarea unilaterală a volumului achiziţiilor de gaze.
"Ucraina a păstrat până la 40 de milioane de metri cubi de gaze în februarie. Acest fapt a afectat Gazprom atât financiar cât şi în ceea ce priveşte reputaţia grupului", a afirmat Miller într-o discuţie cu preşedintele rus Dmitri Medvedev.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Mai multe state europene au reclamat la începutul lunii februarie scăderea livrărilor de gaze ale Gazprom, în perioada în care temperaturile au coborât sub -30 de grade Celsius. Italia, de exemplu, a fost nevoită să ia măsuri de criză pentru a reduce consumul de gaze şi a menţine furnizarea către consumatorii casnici.
Ucraina este probabil ţara europeană cea mai afectată de condiţiile meteo extreme. În prezent, statul ucrainean importă gaze echivalente unui volum anual de 60 de miliarde de metri cubi, peste nivelul contractat de 52 de miliarde de metri cubi, dar faptul este negat de autorităţile de la Kiev.
Medvedev i-a cerut lui Miller să ia măsuri pentru rezolvarea problemei.
"Rezolvaţi problema, la nivel corporatist şi civil", a spus preşedintele.
Compania ucraineană Naftogaz a respins acuzaţiile că ar fi sustras gaze destinate Europei, precizând că în contractul cu Gazprom este specificat consumul maxim trimestrial şi nu zilnic.
Un purtător de cuvânt al Gazprom, Serghei Kuprianov, a declarat tot miercuri că Ucraina nu va mai avea niciun rol în exporturile de gaze ale Rusiei, după finalizarea gazoductelor South Stream şi Nord Stream, care nu vor tranzita teritoriul acestei ţări.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46