Gazprom anunţă că Ucraina va începe să reţină din gazul destinat Europei

Compania rusească Gazprom a anunţat miercuri că Ucraina a avertizat că va reţine din gazul destinat Europei, care tranzitează teritoriul său, pentru a compensa reducerea volumului de gaz care îi este furnizat de Rusia.

Urmărește
10 afișări
Imaginea articolului Gazprom anunţă că Ucraina va începe să reţină din gazul destinat Europei

Gazprom anunţă că Ucraina va începe să reţină din gazul destinat Europei (Sursa: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Gazprom, Serghei Kuprianov, a declarat că volumul de gaze pe care Ucraina intenţionează să îl reţină din conductele de tranzit se ridică la 60 de milioane de metri cubi pe zi.

"Acesta este volumul pe care consumatorii europeni nu îl vor primi", a precizat el, adăugând că, până în prezent, observatorii Gazprom nu au înregistrat reducerea nivelului de exporturi către Europa.

Ucraina primeşte 70 de milioane de metri cubi de gaz zilnic începând de marţi, cu 50 la sută mai puţin decât nivelul obişnuit, după ce Gazprom şi-a redus livrările din cauza unei dispute legate de plata datoriilor. Volumul de gaze livrate de Gazprom Europei a atins săptămâna aceasta circa 360 de milioane de metri cubi zilnic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici