- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gazprom ar putea include România în proiectul South Stream, în locul Bulgariei
Grupul rus Gazprom ia în considerare posibilitatea de a include România în proiectul South Stream, pentru a înlocui Bulgaria, stat care creează dificultăţi şi întârzie astfel construcţia gazoductului, potrivit cotidianului Kommersant.
Gazprom ar putea include România în proiectul South Stream, în locul Bulgariei
Probleme cu Bulgaria au fost unul dintre motivele unor discuţii purtate vineri de şeful Gazprom, Alexei Miller, cu ambasadorul bulgar în Rusia, cu Ioan Rusu, directorul general al Transgaz Mediaş, operatorul reţelei de gazoducte din România, şi cu Francisc Toth, directorul general al companiei de stat Romgaz, au declarat surse apropiate întâlnirii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
"Bulgaria insistă ca statul să deţină dreptul de posesie asupra tronsonului bulgar al conductei, în timp ce Gazprom vrea ca acesta să rămână proprietatea Rusiei", se arată în articolul din publicaţia rusă.
Serviciul pentru presă al Gazprom, contactat de AFP, a arătat că nu poate răspunde la astfel de informaţii în prezent.
South Stream este un proiect evaluat la zece miliarde de euro, condus de grupul rus Gazprom şi cel italian ENI, care are ca obiectiv construcţia unui gazoduct prin care vor fi livrate gaze ruseşti către Europa.
Gazprom a încheiat deja acorduri cu Bulgaria, Serbia, Grecia şi Ungaria pentru realizarea proiectului South Stream, iar Sloveni şi Austria ar putea să participe de asemenea.
Analiştii afirmăcă South Stream, cu o capacitate anuală de transport de 30 de miliarde de metri cubi de gaze, este un mijloc prin care Rusia îşi poate creşte dominaţia asupra livrărilor de gaze către Europa.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
astăzi, 10:40