- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gazprom poate să majoreze livrările de gaze în Europa, pentru a direcţiona GNL în Japonia
Gazprom este pregătit să majoreze cantitatea de gaze furnizată Europei prin conducte, pentru a redirecţiona livrările de gaze naturale lichefiate (GNL) destinate statelor europene către Japonia, în conformitate cu o propunere a premierului Vladimir Putin, transmite Reuters.
La sfârşitul săptămânii trecute, Putin a propus majorarea exporturilor de gaze către Europa cu 60 de milioane de metri cubi pe zi, astfel încât să poată fi livrată o cantitate mai mare de GNL Japoniei, care se confruntă cu o criză nucleară după cutremurul din 11 martie.
Analiştii se întreabă însă dacă este nevoie de creşterea livrărilor în Europa, după ce Gazprom a intervenit deja să acopere deficitul de 2% produs continentului de conflictul din Libia.
"Gazprom are suficiente resurse să aplice propunerea lui Putin. Grupul măreşte livrările de gaze prin conducte, astfel încât unele cantităţi de GNL destinate Europei să meargă în Japonia", a declarat un purtător de cuvânt al Gazprom Export.
El a precizat că dacă Japonia va confirma necesarul sporit de gaze, Gazprom îi va contacta imediat pe partenerii europeni.
Rusia este cel mai mare producător de gaze la nivel mondial, iar cea mai mare parte a exporturilor sunt destinate Uniunii Europene şi Turciei, unde a livrat anul trecut 139 miliarde de metri cubi.
Statul rus deţine o singură unitate de GNL, Şahalin-2, situată în apropiere de Japonia, dar producţia anuală, de 10 milioane tone, este angajată în contracte pe termen lung.
Vicepremierul Igor Secin, care răspunde de sectorul energetic, a declarat că Rusia poate livra suplimentar în Japonia 200.000 de tone de LNG, sub formă de ajutor.
Propunerea Rusiei de majorare a exporturilor de gaze prin conducte în Europa necesită sprijinul UE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO