- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gazprom refuză să se implice în proiectul Nabucco
Monopolul rus de gaze naturale, Gazprom, a primit o invitaţiei de a participa la proiectul european Nabucco, prin care este vizat transportul de gaze din Asia Centrală în Europa, însă nu va accepta oferta, a declarat vicepreşedintele grupului, Alexander Medvedev, citat de Ria Novosti.
Gazprom refuză să se implice în proiectul Nabucco (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Medvedev a afirmat, într-un interviu acordat canalului de televiziune rus Vesti TV, că Gazprom se va concentra asupra proiectului propriu South Stream şi nu se va implica în Nabucco.
"Spre deosebire de Nabucco, avem tot ceea ce ne trebuie pentru a materializa South Stream. Avem resurse de gaze naturale, piaţă de desfacere, un management potrivit şi experienţă în a implementa proiecte complexe", a precizat oficialul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Donald Trump a avut prima întâlnire cu preşedintele unei ţări după ce a obţinut victoria la alegerile din SUA
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
El a adăugat că grupul rus nu este pregătit să lucreze la două proiecte simultan.
"Dacă alergi după doi iepuri, nu prinzi niciunul. Avem un obiectiv şi-l vom urmări doar pe acesta", a spus Medvedev.
Nabucco, proiect de zece miliarde dolari sprijinit de Uniunea Europeană şi SUA, vizează legarea zonei centrale a Asiei, bogată în gaze naturale, de Europa, gazoductul urmând să tranziteze Azerbaidjan, Georgia, Turcia, România, Ungaria şi Austria, ocolind Rusia şi Ucraina. Începerea construcţiilor a fost programată pentru 2010.
Gazoductul South Stream a fost proiectat să transporte 31 de miliarde metri cubi de gaze naturale pe an tot din Asia Centrală, dar şi din Rusia, spre Balcani şi alte state europene. Capacitatea conductei ar putea fi mărită, însă, cu încă 16 miliarde metri cubi, potrivit Gazprom. Proiectul implică participarea Bulgariei, Serbiei, Ungariei şi Greciei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:29
Circulaţie îngreunată în noaptea de vineri spre sâmbătă în zona Romexpo
-
astăzi, 14:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului