- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gazprom spune că în Europa preţurile gazelor ar putea creşte şi mai mult
Preţurile mari ale gazelor naturale în Europa ar putea atinge noi maxime din cauza nivelurilor scăzute ale stocurilor, a declarat vineri Alexei Miller, şeful Gazprom, citat de Reuters.
Miller a mai declarat la o conferinţă online că cererea de gaze naturale creşte, iar în prezent depozitele din Europa sunt cu 22,9 miliarde de metri cubi sub nivelul normal.
"Europa va intra în perioada de toamnă - iarnă cu lipsuri în depozitele subterane", a spus el. "Desigur, situaţia are un impact asupra preţurilor şi vedem că preţurile din Europa au depăşit toate recordurile posibile. Este chiar posibil să bată recordurile pe care le-au atins deja".
Preţurile spot ale gazelor la hub-ul olandez TTF, un punct de referinţă european, s-au triplat anul acesta, antrenând şi creşterea preţurilor la energia electrică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Miller a reiterat faptul că Gazprom îşi respectă în totalitate obligaţiile de furnizare şi că compania este pregătită să pompeze mai mult gaz dacă este necesar.
Gazprom urmează să îşi dubleze capacitatea de export de gaze către Europa prin Marea Baltică după ce a anunţat săptămâna trecută finalizarea conductei Nord Stream 2 către Germania. Cu toate acestea, are încă nevoie de aprobarea operaţională din partea Germaniei, un proces care va dura până la patru luni.
Nord Stream 2 s-a confruntat cu sancţiuni din partea Statelor Unite şi cu critici din partea altor ţări care se tem de creşterea dependenţei Uniunii Europene de importurile de energie din Rusia. Noua conductă ar putea permite Moscovei să oprească livrările de gaze prin Ucraina, privând Kievul de taxele de tranzit.
Miller a mai spus că pieţele asiatice sunt mai atractive pentru aprovizionarea cu gaze, în ciuda preţurilor record în Europa.
Gazprom a livrat mai mult de 10 miliarde de metri cubi de gaz către China de când au început livrările, în decembrie 2019, prin conducta Power of Siberia, a spus şeful companiei.
El a mai spus că se aşteptă ca China să importe în total 160 miliarde de metri cubi de gaze din diverse surse în 2021.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului