- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
General Motors, Ford şi Chrysler au datorii totale de peste 100 de miliarde de dolari
Cei trei mari producători auto americani, General Motors (GM), Ford şi Chrysler, care au cerut un sprijin de 25 de miliarde de dolari de la statul american, au datorii totale de peste 100 de miliarde de dolari, potrivit cotidianului britanic Internatonal Herald Tribune (IHT).
General Motors, Ford şi Chrysler au datorii totale de peste 100 de miliarde de dolari
Întrucât Congresul ezită în adoptarea unui program de susţinere a industriei auto, iar GM şi Chrysler au anunţat că ar putea intra în faliment dacă nu primesc ajutor, băncile, investitorii, furnizorii şi dealerii sunt îngrijoraţi privind plata serviciilor prestate.
Expunerea la sectorul auto american a reprezentat motivul scăderii accentuate a cotaţiilor săptămâna trecută, precizează IHT.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
"Este foarte clar că existat o cauză şi un efect", a declarat Wilbur L. Ross Jr., specialist în investiţii cu risc crescut.
Marile grupuri bancare au anunţat că au o expunere redusă la industria auto, însă riscurile reale sunt dificil de evaluat, întrucât instituţiile financiare păstrează secrete tranzacţiile cu producătorii auto.
În ultimii trei ani, grupuri financiare ca Bank of America, Citigroup şi JPMorgan au ajutat industria auto să vândă obligaţiuni de peste 56 miliarde de dolari, potrivit companiei Dealogic.
Majoritatea instrumentelor financiare respective au fost achiziţionate de investitori ca fondurile de pensii, companiile de asigurări sau fondurile de investiţii închise.
Într-o situaţie incertă se află şi obligaţiunile, în valoare de 11,5 miliarde de dolari, emise de fondul de investiţii Cerberus Capital Management pentru achiziţia Chrysler.
Totodată, mai multe companii afiliate GM, Ford sau Chrysler au contractat credite în valoare de 47 de miliarde de dolari, garantate prin contractele de leasing şi de credit ale cumpărătorilor, afectaţi la rândul lor de problemele economice.
"Teama cea mai mare este expunerea indirectă a băncilor la furnizori şi alte compani din industria auto", a declarat Ricardo Kleinbaum, analist la BNP Paribas.
Senatul american a amânat până la începutul lunii decembrie orice discuţie privind salvarea industriei auto americane şi a cerut celor trei companii să prezinte un plan de rentabilizare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO