Generalul Ciucă cere respect de la stat şi vrea eliminarea „inechităţilor la pensii”

Statul să trateze cu respect militarii, inclusiv prin eliminarea inechităţilor la pensii, a spus, de Ziua Armatei, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Urmărește
178 afișări
Imaginea articolului Generalul Ciucă cere respect de la stat şi vrea eliminarea „inechităţilor la pensii”

Generalul Ciucă cere respect de la stat şi vrea eliminarea „inechităţilor la pensii”

Nicolae Ciucă a spus la ceremonia din Parcul I din Capitală că România marchează 80 de ani de la momentul eliberării Ardealului de Nord, „o zi a jertfei, dar şi o zi a recunoştinţei”.

El cere creşterea, în continuare, a bugetului alocat apărării.

„Armata României este de 20 de ani armată NATO, iar asta a însemnat şi siguranţă mai mare pentru ţară, şi dotare mai bună pentru militarii ei. Finanţarea pentru apărarea naţională a crescut treptat în ultimii 10 ani, dar ea trebuie să crească mai mult în anii care vin. Este nevoie de creşterea bugetului apărării proporţional cu nevoia descurajării credibile integrate la nivel Aliat şi cu nivelul de ambiţie al României. Este important să finanţăm mai serios industria de apărare”, a spus Nicolae Ciucă.

El susţine că, în ceea ce priveşte siguranţa naţională, trebuie să ne bazăm în primul rând „pe noi înşine”.

„Ameninţările externe şi în primul rând agresiunea rusă din Ucraina ne obligă să fim în alertă şi să gândim pe termen lung. Pe noi înşine trebuie să ne bazăm în primul rând pentru siguranţa naţională, iar în al doilea rând pe aliaţii noştri. În contextul geopolitic actual, România are oportunitatea de a deveni cel mai solid pilon de stabilitate şi securitate în regiune. Dezvoltarea în România a uneia din cele mai mari baze NATO din Europa va consolida securitatea naţională şi va atrage investiţii”, a spus preşedintele Senatului.

El a reafirmat că statul trebuie să îi respecte pe militari.

„Statul trebuie să trateze cu respect militarii, inclusiv prin eliminarea inechităţilor privind pensiile lor”, a mai spus Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici