Geoană după întâlnirea cu FMI: Nu am avut un răspuns coerent privind repornirea creditării

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, duminică, după întâlnirea conducerii Senatului cu FMI, că din discuţii nu a reieşit un răspuns concludent şi coerent privind relansarea economică, păstrarea locurilor de muncă sau repornirea creditării.

Urmărește
21 afișări
Imaginea articolului Geoană după întâlnirea cu FMI: Nu am avut un răspuns coerent privind repornirea creditării

Geoană după întâlnirea cu FMI: Nu am avut un răspuns coerent privind repornirea creditării (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

"Nu am avut un răspuns concludent şi cred că nimeni nu poate să spună în acest moment dacă aceste măsuri vor contribui la relansarea economică şi la păstrarea locruilor de muncă. În evaluările pe care noi le-am făcut, aceste măsuri vor duce la contracţie economică suplimentară, la şomaj suplimentar inclusiv în sectorul privat", a spus Geoană.

El a arătat că nu a existat un răspuns coerent nici în privinţa repornirii creditării.

"Nu am avut un răspuns coerent cu privire la repornirea creditării de către băncile din România. Acest lucru întârzie, în pofida scăderii brutale, accelerate şi pozitive a dobânzii de referinţă a BNR", a spus Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici