El a arătat că o scădere a impozitelor ar fi în contradicţie cu scopul de menţinere a stabilităţii macroeconomice, iar o majorare a taxelor ar reduce puternic atât puterea de cumpărare a populaţiei, cât şi investiţiile companiilor.
„Există şi opinia că soluţia la ieşirea din criză o reprezintă reducerea impozitelor, dar se ştie că viitorul creşterii economice depinde de menţinerea stabilităţii macroeconomice. Din această perspectivă, o reducere a impozitelor în această perioadă ar fi în contradicţie cu scopul menţinerii stabilităţii. Pe de altă parte, mulţi analişti şi politicieni vorbesc de creşterea impozitelor ca soluţie la problemele financiare cu care se confruntă sectorul bugetar. Nu împărtăşesc această viziune, dimpotrivă, cred că este o soluţie greşită, nu doar pentru că suntem în recesiune şi creşterea impozitelor ar reduce şi mai mult puterea de cumpărare a populaţiei şi puterea de a investi a firmelor, dar mai ales pentru că problemele sectorului public sunt în aria cheltuielilor”, a spus Croitoru.
Programul de guvernare elaborat de către premierul desemnat Lucian Croitoru prevede menţinerea actualului nivel al cotei de impozitare şi al taxei pe valoarea adăugată, de 16%, respectiv 19%, pe parcursul întregii perioade de guvernare, până în 2012 inclusiv.