Astfel, contractul pentru supervizarea lucrărilor la autostrada Timişoara-Lugoj, în lungime de 35,12 km (loturile 1 şi 2) a fost câştigat de compania franceză Louis Berger, cu o ofertă de 23,05 milioane lei, fără TVA. Rezultatul licitaţiei a fost contestat de asocierea românească Omicron-Amepro-Septembrie Consulting.
Celălalt contract contestat vizează consultanţa pentru lucrările la Orăştie-Sibiu, cu o lungime de 82 km (loturile 1, 2, 3 şi 4). Proiectul a fost câştigat de asocierea Consitrans-VIA Design-Omicron-Amepro pentru 31,59 milioane lei, fără TVA. Contestaţia a fost depusă de consorţiul Egis România-Ingedia România-Transproiect 2001.
Supervizarea pentru Nădlac-Arad (38,9 km, loturile 1 şi 2) a fost câştigată de consorţiul românesc VIA Design-Omicron-Amepro-Consitrans, cu o ofertă de 20,7 milioane lei, fără TVA.
Ultimul contract atribuit şi necontestat se referă la consultanţa pentru primul lot al autostrăzii Lugoj-Deva (27,4 km). Asocierea câştigătoare este Search Corporation-Consulgal Consultores de Engenharia e Gestao (româno-portugheză), cu o ofertă de 18,35 milioane lei.
Compania de Autostrăzi şi Drumuri a semnat în mai şi iunie contractele pentru lucrările de proiectare şi execuţie a celor patru autostrăzi atât cu firme străine, cât şi româneşti. În acest caz rezultatele licitaţiilor au fost contestate şi soluţionate ulterior, cu excepţia lotulului al doilea al autostrăzii Timişoara-Lugoj, pentru care contestaţia nu a fost încă soluţionată.