Geoană: Potrivit FMI, guvernul va trebui să crească taxele dacă reducerea salariilor nu dă rezultate

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, duminică, că reprezentanţii FMI au spus "răspicat" că Guvernul va fi obligat să crească taxele şi impozitele, dacă reducerea salariilor şi pensiilor nu va produce rezultatele scontate.

Urmărește
28 afișări
Imaginea articolului Geoană: Potrivit FMI, guvernul va trebui să crească taxele dacă reducerea salariilor nu dă rezultate

Geoană: Potrivit FMI, guvernul va trebui să crească taxele dacă reducerea salariilor nu dă rezultate (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Sunt extrem de sceptic că aceste măsuri pot fi aprobate. Dacă acest lucru nu va fi posibil - delegaţia FMI a spus-o extrem de clar , de răspicat - în condiţiile în care nu se îndeplineşte întocmai acest program, atunci Guvernul va fi obligat să se reîntoarcă la problema creşterii taxelor şi impozitelor. Aceste lucurri nu sunt negociabile pentru cei de la FMI", a declarat Geoană.

El a arătat că decizia privind reducerile salariilor şi pensiilor este una politică, luată de PDL.

"Este decizia politică a PDL - această variantă pe care eu o consider greşită. Dar dacă acest proiect nu va aduce rezultatele scontate şi nu va duce la reducerea deficitului bugetar, evident că în următoarele săptămâni şi luni se vor reîntoarce cu o altă variantă şi acolo va trebui să mergem pe un subiect diferit", a spus Geoană.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi seară că, în urma negocierilor cu FMI, autorităţile române au ales soluţia reducerii salariilor bugetare cu 25% , a pensiilor cu 15% şi să scadă "masiv subvenţiile", în loc de majorarea semnificativă a principalelor taxe, respectiv cota unică şi TVA. Şeful statului a menţionat şi că ajutorul de şomaj va scădea cu 15%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici