- Home
- Economic
- BERLIN, (19.10.2014, 16:00)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Germania ajută Franţa la elaborarea unui pact privind reformele şi reducerea deficitului
Germania dă ajutor autorităţilor de la Paris pentru elaborarea unui pact scris prin care Franţa se angajează să facă reforme şi să reducă deficitul bugetar, în schimbul căruia Comisia Europeană să aprobe bugetul francez pentru 2015, potrivit publicaţiei Spiegel.
Urmărește
306 afișări
Germania ajută Franţa la elaborarea unui pact privind reformele şi reducerea deficitului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Pentru Berlin este inimaginabil ca bugetul francez pe 2015, în curs de analizare la Bruxelles, care prevede un deficitu bugetar de 4,3% din PIB, cu mult peste limita europeană de 3%, să fie respins, a relatat publicaţia germană, citând surse apropiate guvernului condus de Angela Merkel.
"Acest fapt va cântări greu în relaţia-franco-germană şi va fi prezentat ca şi cum am fi responsabili, cu obsesia noastră pentru rigoare", a declarat un oficial de rang înalt în guvernul german.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Guvernul german, campionul rigorii bugetare în zona euro, şi-a oferit sprijinul sub forma unui pact care să prezinte angajamentele autorităţilor franceze la Bruxelles.
Cancelarul Merkel a evocat în mai multe rânduri, de-a lungul timpului, ideea unor angajamente contractuale ale ţărilor membre în faţa Comisiei, un fel de foaie de parcurs pentru reformele şi echilibrare bugetare, care să fie mai constrângătoare decât angajamentele actuale. Europenii nu au acceptat până acum această idee.
Executivul UE urmează să se pronunţe până la sfârşitul lunii asupra proiectului de buget al Franţei.
Cancelarul Merkel şi ministrul de Finanţe Wolfgang Schauble au reafirmat în mai multe rânduri, în ultimele săptămâni, importanţa respectării regulilor bugetare europene pentru refacerea încrederii în zona euro, dar nu au criticat în mod deschis Franţa.
Schauble şi ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel, se vor întâlni luni, la Berlin, cu ministrul francez de Finanţe, Michel Sapin, şi cel al Economiei, Emmanuel Macron.
Tema oficială a discuţiilor se referă la mijloacele de redinamizare a investiţiilor şi creşterii economice în cele două ţări, precum şi în Europa.
Potrivit noilor reguli europene, introduse după declanşarea crizei datoriilor în Grecia de acum cinci ani, statele din zona euro trebuie să trimită Comisiei Europene proiectele de buget pentru anul următor până la jumătatea lunii octombrie.
În acest an, din cele 18 state din zona euro numai 16 trebuie să trimită bugetele spre aprobare, Grecia şi Cipru fiind exceptate întrucât se află deja sub monitorizare în cadrul programelor internaţionale de susţinere financiară.
Dacă CE va decide că Franţa, precum şi Italia, trebuie să modifice bugetele în conformitate cu legislaţia comunitară, atunci instituţia trebuie să facă solicitarea în termen de două săptămâni de la primirea proiectelor, respectiv până la sfârşitul lunii octombrie.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Germania a redus prognozele de creştere economică, la 1,2% în acest an şi la 1,3% în 2015
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe