- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Germania crede că standardele testelor de stres aplicate băncilor în UE nu au legitimitate
Instituţia germană de reglementare a sectorului financiar a criticat testele de stres aplicate în Uniunea Europeană băncilor, considerând că standardele adoptate de agenţia care le pune în aplicare nu au legitimitate, relatează Reuters.
Autoritatea Bancară Europeană (EBA) foloseşte o definiţie a capitalului care deviază de la reglementările internaţionale, "cu consecinţe care nu pot fi evaluate", a declarat Jochen Sanio, preşedintele autorităţii germane, Bafin.
EBA duce lipsă de "structuri definite de guvernanţă corporatistă, singurele care pot garanta legitimitatea procesului. Faptul poate provoca îngrijorare pentru viitor", a spus Sanio.
El a adăugat că ar fi regretabil dacă autoritatea europeană va fi discreditată chiar la începutul activităţii sale.
O asociaţie a băncilor germane de stat a criticat testele în aprilie, pentru că le pun în dezavantaj şi dau un semnal fals pe piaţă.
Potrivit testelor EBA, băncile nu pot să includă în rezultate unele tipuri de participaţii de acţiuni fără drept de vot, fapt care este permis de prevederile din Germania.
Un oficial al EBA a declarat săptămâna trecută că publicarea rezultatelor testelor de stres ar putea fi amânată până în iulie, deşi ar fi urmat să fie făcute publice în această lună.
EBA a anunţat anterior că, potrivit scenariilor testelor de stres, băncile trebuie să aibă un raport Core Tier 1, între capital şi activele ponderate în funcţie de risc, de minim 5%.
Testele efectuate anul trecut, în care autorităţile naţionale de reglementare au folosit propriile definiţii ale capitalului, au fost criticate pentru că nu au fost suficient de stricte.
În urma acestor teste, s-a constatat că băncile din cele 27 de state membre au nevoie de capital suplimentar de numai 3,5 miliarde de euro, doar o zecime din nivelul estimat de analişti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Guvernul PSD – PNL a distribuit presei scrisoarea Guvernului ucrainean trimisă acum 9 luni care explică de ce George Simion are interdicţie în Ucraina
-
Rareş Bogdan, despre scrisoarea Kievului: Ciolacu minte, şi-l doreşte cu disperare pe Simion în turul 2
-
Iohannis s-a văzut cu Scholz la Berlin: discuţii despre stimularea investiţiilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO