- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Germania pariază pe India pentru a-şi reduce dependenţa de China
Cancelarul german Olaf Scholz a condus o delegaţie la nivel înalt în New Delhi recent, pariind că un acces mai larg la vasta piaţă a Indiei poate reduce dependenţa Germaniei de Beijing chiar dacă India nu se va dovedi a fi „noua Chină“, potrivit Reuters.
Germania pariază pe India pentru a-şi reduce dependenţa de China
De la maşini la logistică, firmele germane sunt în general optimiste cu privire la potenţialul de creştere al Indiei, dorind să profite de numărul foarte mare de muncitori tineri calificaţi, o bază de costuri mai reduse şi o creştere economică ce se învârte în jurul a 7%.
Vizita a venit într-o perioadă delicată pentru Germania, a cărei economie orientată către exporturi se află în faţa unui al doilea an de declin şi a unei dispute comerciale dintre UE şi China cu impact asupra companiilor germane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Afectată puternic de dependenţa de gazele ruseşti ieftine înaintea războiului din Ucraina, Germania urmăreşte acum o strategie de reducere a expunerii faţă de Beijing.
„India, cea mai populată ţară din lume, este un partener cheie al economiei germane în regiunea indo-pacifică şi joacă un rol vital în diversificarea economiei germane“, a declarat ministrul german al economiei Robert Habeck.
Însă China este în continuare mai importantă. Investiţiile germane directe din India au fost de aproximativ 25 mld. euro în 2022, în jurul a 20% din volumul investit în China, arată Volker Treier, şef pe comerţ extern în cadrul camerei germane de comerţ DIHK. Acesta crede că procentul poate urca la 40% până la sfârşitul deceniului.
Firmele germane citează birocraţia, corupţia şi sistemul fiscal al Indiei ca obstacole în calea investiţiilor, relevă un studiu relizat de KPMG şi Camerele Germane de Comerţ de peste graniţe (AHK).
Totuşi, acestea întrevăd un viitor luminos în India, 82% dintre acestea estimând că veniturile le vor creşte în următorii cinci ani. Aproximativ 59% intenţionează să-şi crească investiţiile, comparativ cu doar 36% în 2021.
Comerţul dintre Germania şi India a atins un nou maxim record în 2023. India este aşteptată să devanseze Germania şi Japonia pentru a deveni a treia economie ca mărime a lumii până la finalul deceniului.
În urma vizitei din New Delhi, cancelarul german a promis să crească numărul vizelor emise anual pentru indienii calificaţi, notează Deutsche Welle.
Berlinul s-a angajat de asemenea să reducă birocraţia procesului de aplicare şi să înlesnească recunoaşterea calificărilor indiene în Germania.
Cancelarul german şi-a încheiat vizita din India promiţând de asemenea o cooperare sporită în domeniul armelor. Scholz a semnat 27 de noi acorduri în domenii ca energia regenerabilă, cercetare şi tehnologiile vitale, scrie Ziarul Financiar.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36