- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (14.02.2014, 10:23)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Germania şi Franţa anunţă creştere economică peste aşteptări în trimestrul al patrulea
Germania şi Franţa, cele mai mari economii europene, au înregistrat rate de creştere economică peste estimările analiştilor în trimestrul al patrulea al anului trecut, semn că revenirea din zona euro accelerează.
Urmărește
255 afișări
Germania şi Franţa anunţă creştere economică peste aşteptări în trimestrul al patrulea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Produsul Intern Brut (PIB) al Germaniei a crescut cu 0,4% în ultimele trei luni ale anului trecut faţă de trimestrul al treilea, când a înregistrat un avans de 0,3%, potrivit datelor anunţate vineri de Biroul Federal de Statistică, citat de Bloomberg.
Economia germană a crescut cu 1,3% în ultimele trei luni ale anului trecut faţă de trimestrul al patrulea din 2012. Pe ansamblul anului 2013, Germania a înregistrat o creştere economică de 0,4%, faţă de 0,7% în 2012.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
-
Ziua alegerilor din SUA: Măsuri de securitate, luate în mai multe state americane
-
Viktor Orbán ia în batjocură ideea că România este mai bună decât Ungaria: „Cine crede asta, să se mute acolo”
Franţa a înregistrat în ultimele trei luni din 2013 o creştere economică de 0,3%, după ce stagnase în trimestrul anterior, a anunţat institutul de statistică de la Paris.
Pe ansamblul anului trecut, PIB-ul Franţei a urcat cu 0,3% faţă de 2012.
Media estimărilor analiştilor din piaţă indica rate de creştere de 0,3% pentru Germania, respectiv 0,2% pentru Franţa în trimestrul patru faţă de trimestrul al treilea, notează Bloomberg.
Moneda euro s-a apreciat cu 0,2% după publicarea datelor privind creşterea economică a celor mai mari economii europene, la 1,37 dolari.
Zona euro a ieşit din recesiune în cea de-a doua jumătate a anului trecut, după 18 luni de contracţie, însă creşterea economică se menţine la niveluri modeste.
Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a declarat săptămâna trecută că există posibilitatea unor noi măsuri de stimulare a economiei. BCE menţine dobânda de politică monetară la un nivel minim istoric, de 0,25%.
Economiştii anticipează că economia zonei euro a crescut cu 0,2% în trimestrul al patrulea al anului trecut.
Economia Italiei, a treia din zona euro, a crescut cu 0,1% în perioada analizată, prima evoluţie pozitivă din ultimii doi ani şi jumătate, potrivit datelor oficiale anunţate vineri la Roma. Cu toate acestea, demisia anunţată vineri de premierul Enrico Letta ar putea genera o nouă perioadă de instabilitate politică, întârziind reformele structurale şi măsurile de îmbunătăţire a disciplinei bugetare.
Creşterea economică a Spaniei a accelerat în ultimele trei luni ale anului trecut la 0,3%, faţă de 0,1% în trimestrul al treilea.
PIB-ul Olandei a urcat totodată cu 0,7%, creştere de două ori mai puternică faţă de nivelul anticipat de analişti.
Creşterea economică a Germaniei a fost generată în trimestrul al patrulea în principal de exporturi, în timp ce cererea internă a scăzut uşor în sectorul privat, iar consumul sectorului public a stagnat, a precizat institutul german de statistică.
Numărul angajaţilor din economia germană a fost de 42,2 milioane în trimestrul al patrulea, cu 243.000, sau 0,6%, mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, a adăugat instituţia într-un comunicat.
Creşterea economică a Franţei a fost generată, în trimestrul al patrulea, în principal de cererea internă, cu evoluţii pozitive atât în privinţa consumului populaţiei, cât şi în zona investiţiilor. Exporturile au înregistrat de asemenea o creşterea accelerată, în timp ce dinamica importurilor a încetinit, a precizat institutul de statistică de la Paris.
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Gigi Becali și-a băgat ginerele în anchetă după dezvăluirile din CANCAN! Milionarul i-a întocmit rechizitoriul monden lui Mincu și…
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe