- Home
- Economic
- BERLIN, (19.09.2012, 19:30)
- Marius Oncu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Germania vrea o instituţie de supraveghere bancară separată de BCE, cu voturi după mărimea ţării
Germania doreşte separarea strictă a supravegherii bancare de politica monetară în Europa şi ca ţările mari să aibă mai multe voturi în cadrul autorităţii care va lua deciziile finale în chestiunile de supravghere bancară, a declarat o sursă din Ministerul german de Finanţe, citată de MarketWatch.
Urmărește
172 afișări
Germania vrea o instituţie de supraveghere bancară separată de BCE, cu voturi după mărimea ţării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Opinia noastră este că drepturile de vot în cadrul organismului care are dreptul de a lua ultimele decizii în supraveghere bancară ar trebui să reflecte dimensiunea pieţelor afectate. Suntem convinşi că având în vedere rolul, importanţa şi independenţa Băncii Centrale Europene, supravegherea bancară şi politica monetară trebuie separate", a spus, miercuri, sursa citată.
Atât cancelarul Germaniei, Angela Merkel, cât şi ministrul de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, au avertizat săptămâna aceasta în privinţa grăbirii planurilor de a aduce sub autoritatea Băncii Centrale Europene (BCE) supravegherea celor circa 6.000 de instituţii bancare din zona euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Greva de la Boeing, încheiată cu o victorie uriaşă pentru angajaţi
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
-
Alegerile prezidenţiale din SUA 2024: Măsuri de securitate, luate în ziua votului în mai multe state americane
Comisia Europeană vrea să acorde BCE autoritatea de supraveghere până în 2014, printr-un proces gradual. Măsura ar creşte integrarea financiară şi ar reduce legătura dintre finanţele publice şi portofoliile de active ale băncilor.
De asemenea, Berlinul analizează varianta subordonării autorităţii de supraveghere organizaţiei care reuneşte miniştrii de finanţe din zona euro (Eurogroup), la care ar urma să se adauge şi alte state. Germania preferă această variantă faţă de subordonarea către un organism reprezentând întreaga Uniune Europeană.
"Ar trebui să ne gândim la o formă care să ia în calcul faptul că nu toate cele 27 de state UE vor fi afectate", a spus oficialul citat.
Sursa din Ministerul de Finanţe a respins ideea că Germania ar încerca să-şi protejeze astfel băncile locale de supravegherea la nivel european.
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Gigi Becali și-a băgat ginerele în anchetă după dezvăluirile din CANCAN! Milionarul i-a întocmit rechizitoriul monden lui Mincu și…
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe