- Home
- Economic
- BERLIN, (19.09.2012, 19:30)
- Marius Oncu ,
Germania vrea o instituţie de supraveghere bancară separată de BCE, cu voturi după mărimea ţării
Germania doreşte separarea strictă a supravegherii bancare de politica monetară în Europa şi ca ţările mari să aibă mai multe voturi în cadrul autorităţii care va lua deciziile finale în chestiunile de supravghere bancară, a declarat o sursă din Ministerul german de Finanţe, citată de MarketWatch.
Urmărește
173 afișări
Germania vrea o instituţie de supraveghere bancară separată de BCE, cu voturi după mărimea ţării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Opinia noastră este că drepturile de vot în cadrul organismului care are dreptul de a lua ultimele decizii în supraveghere bancară ar trebui să reflecte dimensiunea pieţelor afectate. Suntem convinşi că având în vedere rolul, importanţa şi independenţa Băncii Centrale Europene, supravegherea bancară şi politica monetară trebuie separate", a spus, miercuri, sursa citată.
Atât cancelarul Germaniei, Angela Merkel, cât şi ministrul de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, au avertizat săptămâna aceasta în privinţa grăbirii planurilor de a aduce sub autoritatea Băncii Centrale Europene (BCE) supravegherea celor circa 6.000 de instituţii bancare din zona euro.
Comisia Europeană vrea să acorde BCE autoritatea de supraveghere până în 2014, printr-un proces gradual. Măsura ar creşte integrarea financiară şi ar reduce legătura dintre finanţele publice şi portofoliile de active ale băncilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Situația de pe frontul din Ucraina se deteriorează. Ce îi cere viitoarea Administrație Trump lui Zelenski
-
Incendiile din California pun sub semnul întrebării organizarea Jocurilor Olimpice din 2028 la LA
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu va fi validat pe 26 ianuarie
-
Crin Antonescu, despre candidatura sa: „Dar dacă? ”, nu cred că mai are rost această întrebare
De asemenea, Berlinul analizează varianta subordonării autorităţii de supraveghere organizaţiei care reuneşte miniştrii de finanţe din zona euro (Eurogroup), la care ar urma să se adauge şi alte state. Germania preferă această variantă faţă de subordonarea către un organism reprezentând întreaga Uniune Europeană.
"Ar trebui să ne gândim la o formă care să ia în calcul faptul că nu toate cele 27 de state UE vor fi afectate", a spus oficialul citat.
Sursa din Ministerul de Finanţe a respins ideea că Germania ar încerca să-şi protejeze astfel băncile locale de supravegherea la nivel european.
Citește pe alephnews.ro: Calendarul alegerilor prezidențiale. Ce decizii ia Guvernul Ciolacu 2.0 săptămâna aceasta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mai multe cipuri în creier în 2025: Musk a anunțat că un al treilea pacient a primit implantul cerebral de la Neuralink. Compania nu se oprește aici
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Scandal monstru după finala Casa iubirii: Acuzații de blat pentru Kanal D: V-ați bătut joc
CANCAN.RO
Află cum să speli pernele fără să le deteriorezi. Doar cele mai pricepute menajere știu acest TRUC
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe