Germania vrea să accelereze închiderea centralelor nucleare şi dezvoltarea energiei regenerabile

Germania vrea să accelereze închiderea centralelor nucleare şi dezvoltarea energiei regenerabile, în special a construcţiei de parcuri eoliene şi a liniilor de înaltă tensiune, potrivit unui document citat de AFP.

Urmărește
17 afișări

Documentul, elaborat de ministerele Mediului şi Economiei, prezintă "un plan în şase puncte pentru schimbarea politicii energetice".

După cutremurul urmat de catastrofa de la centrala nucleară Fukushima, "problema utilizării viitoare a energiei nucleare este reevaluată. Renunţăm mai rapid la energia nucleară decât era prevăzut", se arată în raport.

Reactoarele germane, care produc circa o treime din electricitatea ţării, urmau iniţial să fie închise până în 2020, dar guvernul cancelarului Angela Merkel le prelungise în toamnă durata de funcţionare cu 12 ani.

După cutremurul din Japonia, guvernul a decis trecerea rapidă la "era energiei regenerabile".

Potrivit planului, vor fi susţinute formele de energie nepoluante, în special cea eoliană, spre exemplu prin eliminarea obstacolelor administrative şi susţinerea financiară intensivă a proiectelor.

Banca de stat KfW va lansa în această primăvară un program de creditare pentru proiectele eoliene marine, în valoare de cinci miliarde de euro.

Totodată, autorităţile de la Berlin vor să încurajeze economia de energie, inclusiv prin condiţionarea unor facilităţi fiscale de eficacitatea energetică.

Documentul urmează să fie prezentat, vineri, şefilor guvernelor landurilor germane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici