- Home
- Economic
- FRANKFURT, (20.05.2014, 19:30)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Germanii vor să muncească mai puţin de 8 ore pe zi
Aproape 70% dintre germani vor să muncească până la 35 de ore pe săptămână, potrivit unui sondaj realizat de sindicatul IG Metall în rândul a 500.000 de persoane, membre sau nu ale organizaţiei.
Urmărește
717 afișări
Aproape 70% dintre germani vor să muncească până la 35 de ore pe săptămână (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Potrivit sondajului, 45% dintre persoanele intervievate vor o săptămână de lucru de 35 de ore, 18,5% vor să muncească între 21 de ore şi 34 de ore, iar 4,8% mai puţin. În prezent, 17,9% dintre participanţii la cercetare muncesc 35 de ore, iar circa 9% mai puţin.
Oficial, săptămâna de lucru din Germania este de 40 de ore.
"Oamenii vor un nou echilibru între muncă şi viaţa privată", a declarat preşedintele sindicatului, Detlef Wetzel, în timpul unei conferinţe la care au participat aproape 1.000 de membri, pentru a asista la prezentarea rezultatului sondajului, la Frankfurt.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: „Este evident că am încredere în Marcel Ciolacu"
-
Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: Discursul lui aminteşte de retorica lui Hitler din anii '30
-
Crin Antonescu: Ceea ce am vrut a fost un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor
Wetzel a spus că acesta va fi unul dintre subiectele de discuţie ale societăţii în anii următori şi a cerut ca munca să se adapteze vieţii oamenilor şi nu invers.
Ministrul Muncii, Andrea Nahles, invitată la conferinţă, a fost surprinsă de amploarea răspunsurilor în favoarea săptămânii de până la 35 de ore şi a conchis că germanii vor mai multă flexibilitate pentru a se consacra copiilor şi părinţilor.
Potrivit IG Metall, flexibilitatea cerută angajaţilor, de a fi dispuşi să muncească şi în afara orelor de program, nu trebuie să fie un drum cu sens unic.
Sondajul a arătat că 78% dintre persoanele intervievate sunt dispuse să se adapteze flexibilităţii cerute de angajatori, dar cer în schimb aceeaşi flexibilitate din partea acestora.
Potrivit unui alt sondaj, publicat marţi în Franţa, aproape 7 salariaţi europeni din 10, respectiv 67%, au afirmat că sunt solicitaţi să muncească în afara orelor de program.
Sondajul a fost realizat online de Edenred-Ipsos, în rândul a 8.800 de salariaţi europeni din opt ţări, respectiv Germania, Belgia, Spania, Franţa, Italia, Portugalia, Suedia şi Marea Britanie.
Între principalele preocupări ale respondenţilor în această cercetare se află nivelul salariului (40%), păstrarea locului de muncă (38%), precum şi timpul consacrat muncii (22%). În această ultimă privinţă, interesul angajaţilor este în creştere în unele ţări, cum este Germania (+12 puncte procentuale faţă de anul 2013).
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Avem o misiune. Să apărăm Democrația în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe