Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim Râmnicu Vâlcea: Pentru privatizarea Oltchim s-au depus multe oferte, dar deocamdată nu se pot face publice

Avocatul Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim Râmnicu Vâlcea, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că pentru vânzarea celor nouă active din componenţa combinatului chimic au fost depuse „multe oferte”, dar lista ofertanţilor nu poate fi făcută publică.

Urmărește
1386 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim Râmnicu Vâlcea: Pentru privatizarea Oltchim s-au depus multe oferte, dar deocamdată nu se pot face publice

Piperea: Pentru privatizarea Oltchim s-au depus multe oferte, dar deocamdată nu se pot face publice

„Ofertele sunt depuse şi sunt multe, dar nu se pot încă dezvălui, sunt informaţii deocamdată confidenţiale. Ofertanţii trebuie validaţi şi urmează o perioadă de analiză împreună cu creditorii, după care se vor face publice rezultatele selecţiei”, a spus Gheorghe Piperea. El a precizat că nu se ştie cât va dura această perioadă de confidenţialitate, pentru că sunt şi unele „elemente imprevizibile”. În plus, a mai spus avocatul, „este nevoie şi de opinia Comisiei Europene asupra modului în care decurge procesul de privatizare”.

Ceea ce se ştie în acest moment este că, pe de-o parte, Chimcomplex Borzeşti a depus o ofertă, confirmată pentru MEDIAFAX de către omul de afaceri Ştefan Vuza, iar pe de altă parte polonezii de la PCC ROKITA (simbol bursier PCR) au notificat, joi seara, bursa de la Varşovia că nu va depune oferte pentru cumpărarea activelor companiei Oltchim din România.

Sesiunea de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim s-a închis joi, 6 iulie, la ora 18.00.

Conform ultimului plan de reorganizare a combinatului de la Râmnicu Vâlcea, pachetele de active supuse vânzării sunt următoarele:
1. Uzinele Clor-Alkali
2. Uzina Oxo-alcooli
3. Uzinele Propilen-oxid şi Polioli
4. Pachetul de servicii pentru ecologizarea site-ului industrial
5. Lotul de 1.010 vagoane de marfă
6. Procesarea de PVC
7. Uzina Petrochimică VCM/PVC
8. Uzina petrochimică de la Bradu (Piteşti)
9. Uzina de Anhidridă Ftalică.

Planul de reorganizare a Oltchim prevede vânzarea combinatului pentru cel puţin 307 milioane de euro. Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici