Gigantul Apple, acuzat de restricţionarea drepturilor angajaţilor

U.S. National Labor Relations Board (NLRB) a emis o plângere împotriva Apple, acuzând compania de limitarea drepturilor angajaţilor de a utiliza reţelele de socializare pentru a cere îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, scrie Reuters.

Urmărește
49 afișări
Imaginea articolului Gigantul Apple, acuzat de restricţionarea drepturilor angajaţilor

Plângerea, publicată joi, acuză Apple de impunerea unor reguli ilegale privind utilizarea aplicaţiei Slack, concedierea ilegală a unui angajat care a militat pentru schimbări la locul de muncă şi obligarea unui angajat să şteargă o postare de pe reţelele de socializare.

Acesta este al doilea caz în care NLRB acuză Apple luna aceasta. Săptămâna trecută, agenţia a susţinut că Apple le-a impus angajaţilor să semneze acorduri de confidenţialitate şi non-competiţie ilegale.

Apple a răspuns, afirmând că este dedicată menţinerii unui mediu de lucru „pozitiv şi incluziv” şi neagă acuzaţiile.

Cazul se trage dintr-o plângere făcută de Janneke Parrish, concediată în 2021 pentru activism în cadrul companiei. Parrish a utilizat Slack şi reţelele de socializare pentru a susţine munca la distanţă permanentă şi pentru a expune discriminarea de gen şi rasă din cadrul Apple.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici