Giorgia Meloni critică normele ecologice ale UE. Premierul Italiei consideră că interzicerea motoarelor pe combustie este o politică „autodistructivă”

  • Premierul Italiei, Giorgia Meloni, a criticat interzicerea de către UE a vânzării de automobile cu motoare pe combustie după 2035.
  • Meloni consideră că este o politică „autodistructivă” pentru industria europeană.
  • Ea a promis să facă presiuni asupra Bruxelles-ului „pentru a corecta aceste decizii”.
Urmărește
347 afișări
Imaginea articolului Giorgia Meloni critică normele ecologice ale UE. Premierul Italiei consideră că interzicerea motoarelor pe combustie este o politică „autodistructivă”

Adresându-se miercuri puternicei asociaţii industriale italiene Confindustria, prim-ministrul Italiei a declarat că „conversia forţată” spre maşini electrice a întregii pieţe europene a vehiculelor uşoare noi în decurs de un deceniu „nu este o strategie foarte inteligentă”, informează Financial Times.

„Tranziţia ecologică nu poate însemna distrugerea a mii de locuri de muncă sau dezmembrarea unor segmente industriale întregi care produc bogăţie şi locuri de muncă”, a spus Meloni, care a criticat „efectele dezastruoase” ale Green Deal-ului.

Comentariile sale vin în contextul în care Italia, Germania şi unele ţări din Europa de Est, precum Republica Cehă, îşi intensifică apelurile pentru o revizuire rapidă şi urgentă a normelor UE privind emisiile auto.

„Europa îşi pierde credibilitatea pentru că stabileşte obiective pe care nici măcar nu le poate atinge singură”, a declarat săptămâna aceasta ministrul german al Transporturilor, Volker Wissing.

Deşi Wissing a fost de acord că este necesar să se stabilească obiective, el a spus că acestea ar trebui să fie realiste şi „posibil de implementat în practică”.

Bruxelles-ul poate revizui legea în 2026.

Italia face presiuni pentru ca procesul de revizuire să fie devansat, în condiţiile în care propria sa industrie auto se confruntă cu o criză tot mai profundă.

„Green Deal, aşa cum a fost conceput, a eşuat”, a declarat ministrul italian al industriei, Adolfo Urso, la un recent forum de afaceri. „Industria auto europeană se prăbuşeşte. Trebuie luate decizii; nu putem aştepta doi ani”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici