Globalworth, controlată de Ioannis Papalekas, deţine proiecte imobiliare de 600 milioae euro

Firma Globalworth, controlată de Ioannis Papalekas, avea la sfârşitul anului trecut un portofoliu imobiliar în România, evaluat la circa 600 milioane euro, excluzând clădirile Unicredit, Nusco Tower şi Green Court, şi vrea să cumpere terenuri şi un imobil de birouri, în valoare de 43 milioane euro.

Urmărește
827 afișări
Imaginea articolului Globalworth, controlată de Ioannis Papalekas, deţine proiecte imobiliare de 600 milioae euro

Globalworth, controlată de Ioannis Papalekas, deţine proiecte imobiliare de 600 milioae euro (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Globalworth, înfiinţată în 2013 de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas pentru a reuni sub o singură umbrelă proiectele imobiliare deţinute în România, a finalizat anul trecut şapte tranzacţii, care au crescut portofoliul companiei la 599,3 milioane de euro, faţă de 117,8 milioane de euro, potrivit unui raport al investitorului. Cele şapte tranzacţii au vizat în majoritate proiecte în care omul de afaceri deţinea participaţii şi pe care le-a preluat integral (clădirile de birouri BOB, BOC, Tower Center International, complexul de locuinţe Upground Towers), dar şi terenul pentru complexul de birouri Globalworth Campus (Pipera) şi un parc logistic din Timişoara.

De asemenea, compania urmează să finalizeze în acest an preluarea a trei clădiri de birouri (Unicredit, Nusco Tower şi prima clădire din complexul Green Court), care îi va urca valoarea portofoliului la 752 milioane de euro. În plus, Globalworth are în dezvoltare patru proiecte imobiliare, astfel că după finalizarea acestora, compania va avea un portofoliu care va depăşi un miliard de euro.

Datoriile Globalworth erau estimate la sfârşitul anului trecut la 206 milioane de euro, reprezentând 34,4% din active.

Compania a încheiat o înţelegere în decembrie anul trecut pentru potenţiale achiziţii a circa 28.000 de metri pătraţi de teren, evaluat la 30,5 milioane de euro şi a unei clădiri de birouri, cu o suprafaţă închiriabilă de 8.800 metri pătraţi, evaluată la 13,2 milioane de euro, ambele în Bucureşti. Compania este în proces de due-diligence pentru aceste proiecte.

Terenurile aparţin firmei Aserat şi sunt amplasate pe strada Luterană, iar Globalworth le-a cumpărat cu 7,3 milioane de euro.

Compania are în dezvoltare în Bucureşti clădirea de birouri Bucharest One şi prima fază a complexului Globalworth Campus, prima cu termen de livrare în trimestrul patru 2015, iar a doua în prima jumătate din 2016. Acestea vor avea în total 107.000 metri pătraţi închiriabili.

"Construcţia pentru Bucharest One a ajuns la etajul 5 şi avansează conform planului. Pentru Globalworth Campus, conceptul a fost finalizat şi în prezent compania este în faza finală de alegere a constructorului general pentru clădirile A şi B. Construcţia va începe în primul trimestru al acestui an. Globalworth a început recent şi un proiect de 11.000 metri pătraţi de birouri pe un teren de 2.434 metri pătraţi de pe strada Gara Herăstrău (zona Barbu Văcărescu / Dimitrie Pompeiu )", se menţionează în raport.

Valoarea proiectelor în construcţie este de 121,2 milioane de euro, acestea urmând să aibă la finalizare 244.000 de metri pătraţi de birouri şi spaţii industriale şi o valoare (estimată în decembrie 2014) la 442,9 milioane de euro.

În total, Globalworth deţine 10 proiecte finalizate, a căror venituri din chiria contractuală sunt de 37,4 milioane de euro.

Omul de afaceri este în ultimii ani unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din România, unde este prezent de 15 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici