GM iese din faliment având ca acţionar principal statul american

Constructorul american General Motors (GM) a anunţat, vineri, ieşirea din faliment şi lansarea formală a unei noi companii, incluzând activele profitabile ale grupului şi având ca acţionar majoritar statul american, cu o participaţie de 60,8%.

Urmărește
106 afișări
Imaginea articolului GM iese din faliment având ca acţionar principal statul american

Directorul general al GM, Fritz Henderson (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Noua companie General Motors a început activitatea de azi cu o noua structura, mai puternică", a precizat GM într-un comunicat.

Directorul general al GM, Fritz Henderson, a mulţumit guvernelor SUA şi Canadei pentru sprijinul de 60 de miliarde de dolari acordat din decembrie 2008.

GM se va concentra pe principalele patru mărci - Buick, Cadillac, Chevrolet şi GMC.

Producătorul auto a intrat sub protecţia legii falimentului la 1 iunie.

Statul american controlează 60,8% din noua companie, 11,7% a revenit executivului canadian, 17,5% sindicatului UAW al angajaţilor, iar 10% creditorilor.

Conducerea GM intenţionează să restituie împrumuturile contractate până în 2015 şi să listeze compania pe piaţa de capital în 2010.

GM a cheltuit, în ultimii patru ani, lichidităţi de 40 de miliarde de dolari şi a înregistrat, în aceeaşi perioadă, pierderi de 80 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici