- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
GM şi Chrysler ar putea accepta falimentul pentru a obţine ajutor de stat
General Motors şi Chrysler analizează posibilitatea de a accepta intrarea în faliment cu clauze prestabilite ca soluţie extremă pentru obţinerea unor finanţări guvernamentale de urgenţă, potrivit unei surse apropiate discuţiilor, citată de Bloomberg.
GM şi Chrysler ar putea accepta falimentul pentru a obţine ajutor de stat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cei trei mari constructori auto americani, General Motors, Chrysler şi Ford, au prezentat marţi, în Congres, planuri de restructurare şi redresare prin care au încercat să convingă legislativul Statelor Unite să aprobe finanţări de urgenţă în cuantum total de circa 34 miliarde de dolari, de la bugetul de stat.
Dintre companii, GM şi Chrysler au avertizat că, dacă nu primesc patru, respectiv şapte miliarde de dolari până la sfârşitul acestui an, ar putea intra în faliment.
ULTIMELE ȘTIRI
-
SUA afirmă că l-au ucis pe liderul Statului Islamic Abu Yusif într-un raid aerian în Siria
-
De ce a investit Dan Şucu 40 mil. euro în celebrul club de fotbal Genoa? Interviu exclusiv la ZF Live. Dan Şucu: După Rapid, Genoa este următorul pas în crearea unui grup multichannel de cluburi de fotbal
-
Clotilde Armand renunţă la poziţia de senator la doar o zi după ce a spus că va prelua mandatul. „Vă transmit prin prezenta cerere că renunţ la dreptul de preluare a mandatului de senator”
-
Florenţa deschide coridorul Vasari pentru prima dată publicului. Vizitatorii vor putea parcurge cei 750 de metri pe care au păşit duci, dictatori şi elitele ilustre ale Europei
În urma discuţiilor din Congres, trei politicieni au cerut consilierea din partea unor experţi în restructurare corporativă, încercând să determine dacă falimentul cu clauze prestabilite, negociat cu sindicatele şi creditorii, poate fi o soluţie pentru reorganizarea industriei auto americane fără a se recurge la lichidări, potrivit agenţiei Bloomberg.
Reprezentanţii GM şi Chrysler nu au fost disponibili pentru comentarii.
Falimentul cu clauze prestabilite implică negocierea rapidă, amiabilă a restructurării unei companii, pentru ca, odată cu declararea insolvenţei, procesul să devină rapid şi să nu implice conflicte de durată în instanţe de judecată. Un astfel de procedeu reduce durata procesului de reorganizare în urma falimentului de la câţiva ani la câteva luni, permiţând companiei vizate să-şi reia rapid activitatea.
Potrivit estimărilor proprii, General Motors, Ford şi Chrysler sunt responsabile, direct sau indirect, de 10% din totalul locurilor de muncă din Statele Unite.
Directorii de companii şi analiştii din sectorul auto consideră că impactul falimentului uneia dintre cele trei companii s-ar răspândi imediat în întreaga industrie americană, care se confruntă deja cu probleme majore în urma crizei financiare şi deteriorării condiţiilor economice.
Citeşte şi:
GM şi Chrysler avertizează Congresul SUA că vor intra în faliment
General Motors, Ford şi Chrysler au datorii totale de peste 100 de miliarde de dolari
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO