- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Goldman Sachs a primit o lovitură de 900 de milioane de dolari
- Goldman Sachs a primit o lovitură de 900 de milioane de dolari cu investiţia în Northvolt.
- Colosul american de investiţii este al doilea cel mai mare acţionar al producătorului suedez de baterii care a depus în această săptămână cererea de faliment, anunţă Ziarul Financiar.
Fonduri gestionate de Goldman Sachs vor şterge aproape 900 de milioane de dolari după ce producătorul suedez de baterii Northvolt a depus săptămâna aceasta cerere de faliment, potrivit FT.
Fondurile de capital privat ale Goldman au o expunere de cel puţin 896 de milioane de dolari la Northvolt, făcând din banca americană al doilea cel mai mare acţionar al companiei. Aceste fonduri vor reduce valoarea investiţiei la zero până la sfârşitul anului, conform unor scrisori către investitori obţinute de Financial Times.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te şi pune ştampila pe alb!
-
Alegeri prezidenţiale. Peste 218.000 de români au votat în străinătate până la ora 22.00
-
Preşedintele AEP s-a întâlnit cu observatorii internaţionali acreditaţi la alegerile din România
Pierderile marchează un contrast puternic faţă de o prognoză optimistă făcută acum şapte luni de unul dintre fondurile Goldman, care a spus investitorilor că investiţia sa în Northvolt valora de 4,29 ori suma investită iniţial şi că această valoare va creşte de şase ori până anul viitor.
Goldman a declarat într-un comunicat: „Deşi suntem unul dintre numeroşii investitori dezamăgiţi de acest rezultat, aceasta a fost o investiţie minoritară prin fonduri extrem de diversificate. Portofoliile noastre au limite de concentrare pentru a atenua riscurile.”
Goldman a investit pentru prima dată în Northvolt în 2019, când, împreună cu alţi investitori, inclusiv producătorul auto german Volkswagen, a condus o rundă de finanţare de 1 miliard de dolari de tip Seria B, care a permis Northvolt să construiască prima fabrică în nordul Suediei şi să sprijine expansiunea viitoare.
Runda de finanţare a fost lăudată de CEO-ul Northvolt, Peter Carlsson, drept „un moment important pentru Northvolt” — pe atunci o start-up cu vechime de patru ani — şi „un moment cheie pentru Europa” în efortul său de a contracara dominaţia asiatică în producţia de baterii.
Însă, joi, fosta mare speranţă a bateriilor europene a depus cererea de faliment conform Capitolului 11 în SUA, iar Carlsson şi-a dat demisia a doua zi, avertizând politicienii, companiile şi investitorii europeni să nu renunţe la tranziţia verde.
Până joi, grupul suedez care înregistra pierderi — cea mai bine finanţată start-up privat din Europa după ce a atras 15 miliarde de dolari de la investitori şi guverne — avea doar 30 de milioane de dolari în numerar, suficienţi pentru o săptămână de operaţiuni, şi datorii de 5,8 miliarde de dolari.
În aceeaşi zi, Goldman, care deţine o participaţie de 19% în Northvolt prin diverse fonduri, a transmis investitorilor că îşi va reduce valoarea investiţiilor la zero.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO